Magyar Ápolók Napja

2021.02.20. 11:30

Helytálltak az ápolók! Átadták a Kossuth Zsuzsanna-emléklapokat Zalaegerszegen

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Magyar Ápolók Napja alkalmából évente három szakdolgozónak adományoz Kossuth Zsuzsanna Emléklapot. Az elismeréseket pénteken adták át.

ZH

Álló sor: Tóthné Födő Gyöngyi, dr. Gasztonyi Beáta, Dancs Jenő, Boros Károlyné, ülnek: dr. Szalczer Lajos, Ferencsov Veronika, Meiszter Jánosné, Gombos Judit

Fotó: Zala Megyei Szent Rafael Kórház

– Az ország első főápolónője 1849-ben nehézségekkel teli, úttörő munkát végzett. Ha visszagondolunk az elmúlt egy évünkre, akkor azt látjuk, hogy a láthatatlan ellenséggel vívott csatában a mai kor ápolói, asszisztensei az elődhöz méltó módon álltak helyt. Kossuth Zsuzsanna büszke lenne rájuk – jelentette ki az ünnepségen dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD., a Zala Megyei Szent Rafael kórház főigazgatója.

Álló sor: Tóthné Födő Gyöngyi, dr. Gasztonyi Beáta, Dancs Jenő, Boros Károlyné, ülnek: dr. Szalczer Lajos, Ferencsov Veronika, Meiszter Jánosné, Gombos Judit Fotó: Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Valamennyi dolgozónak dupla köszönet jár a munkáért, hiszen a pandémia alatt nem csak a koronavírusos betegek ellátása jelentett fizikai és lelki megterhelést. Szinte valamennyi osztályt érintettek az átszervezések, a nehezített munkakörülmények. A rugalmasságért, megértésért, türelemért elismerés jár mindenkinek – hangsúlyozta Dancs Jenő ápolási igazgató. Mint mondta, így még nehezebb volt eldönteni, hogy a beérkezett felterjesztések alapján végül kiket díjazzanak a bírálók.

Kossuth Zsuzsanna Emléklapban részesült Ferencsov Veronika, a központi műtő vezető műtős szakasszisztense, Meiszter Jánosné, a fül-orr-gégészet szakápolója és Laki Árpádné, a szemészet nyugállományba vonuló vezető ápolója, akihez dr. Szalczer Lajos osztályvezető főorvos juttatja el az elismerést. A díjazottaknak a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete nevében tárgyjutalmat nyújtott át Tóthné Födő Gyöngyi elnök.

A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Gombos Juditnak, a pszichiátriai osztály pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolójának adta át Boros Károlyné, a MAE megyei vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában