Acéltüskékre állították

2021.02.23. 07:00

Harmincéves esőbeállót cseréltek újra Belsősárdon

A táj- és településképhez illő esőbeállót építtetett a község önkormányzata az északi faluvégen található buszmegállóhoz. Az új faszerkezetes építménnyel egy közel harmincévest cseréltek le.

Gyuricza Ferenc

Lapat Lajosné takarítja az új esőbeálló környékét Fotó: Gyuricza

Vida József polgármester elmondása szerint mindez azért volt szükséges, mert a régi esőbeálló felett már eljárt az idő, az elmúlt 27 év során olyany­nyira elhasználódott, hogy a felújítása vélhetően már nem hozott volna tartós eredményt.

– Miután a régi esőbeálló közvetlenül a betontalapzatra volt telepítve, ezért az alja csapadékos időjárás esetén gyakran vízben állt, így korhadásnak indult – magyarázta a polgármester. – A mostani kialakításánál törekedtünk arra, hogy ezt a hibát elkerüljük, ezért acéltüskék tartják a szerkezetet. A tetejét pedig kerámiacserepezés védi, és van esővíz-elvezető csatornája is – magyarázta.

Vida József azt is hozzátette, a községben két helyen található buszmegálló, a faluház melletti 2019 végén megkapta az új esőbeállót. Már akkor tervezték, hogy az északi faluvégen is cserélnek, ám az anyagiak csak most tették lehetővé a beruházást. Mindkét fabódét ugyanaz a környékbeli vállalkozó készítette, így kialakításuk is egységes, harmonizál a falu arculatával. A fejlesztést saját bevételből finanszírozták, mint ahogy a karbantartást, felületkezelést is saját maguk fogják megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában