zord időjárás

2021.02.13. 07:00

Harminc éve hó bénította meg Zala megyét – (galériával)

A nagy teleket mindig megörökítettük a Zalai Hírlapban, a fotósok kint voltak lefényképezni az elakadt járműveket, a közutasok munkáját, a havas tájat.

Szabó Judit

Fotó: ZH archív

Harminc évvel ezelőtt, 1991 februárjának közepén is küzdött mindenki az elemekkel Zalában. A Zalai Hírlap ezt írta: „A Zalaegerszegi Közúti Igazgatóság közel hatvan, gépjárműre szerelt hóekével, só- és homokszóró berendezéssel dolgozott tegnap a frissen hullott, 8-19 centiméter vastag hótakaró eltakarításán. Az igyekezet ellenére kisebb-nagyobb akadályok miatt torlódott a forgalom a 7-es főúton, a becsehelyi parton, továbbá a 76-os főúton, a csácsi olajátemelőnél. Ez utóbbi helyen történetesen azért, mert szinte tükörsima gumikkal próbalt felkecmeregni a parton vagy 10 tonna fűtőolajjal egy tankautó.

Fotó: ZH archív

Mögötte persze összetorlódtak más járművek is, s azután már csak az igazgatóságiaknak sikerült kibogozni másfél óra alatt a jókora forgalmi dugót. Közben kaptuk a hírt, hogy a baki vasúti átjáróban motorkocsinak ütközött egy gépkocsi, de a helyszínelést követően ismét megindulhatott a forgalom. Dél körül Bazitára kért segítséget a városgazdálkodásiak ügyeletese, mert a buszok nem birkóztak meg a lefagyott emelkedővel.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában