Koronavírus Zalában

2021.02.02. 07:00

Dr. Németh Györgyi: Oltással enyhülhetne bennünk a feszültség

Az Egyszülős Egyesület elnöke, dr. Németh Györgyi aktívan praktizáló ügyvédként folyamatosan ügyfeleket fogad, ezért már alig várja, hogy beadják számára a koronavírus elleni oltást. S erre biztat másokat is.

Benedek Bálint

 

Dr. Németh Györgyi, az Egyszülős Egyesület elnöke Fotó: Benedek Bálint

– Várom az oltási lehetőséget, és aggódó, jó szívvel ajánlom mindenkinek – fogalmazott dr. Németh Györgyi. – Már elindítottam egy lobbitevékenységet annak érdekében, hogy a társadalmon belül hivatalosan képezhessünk egy olyan közeget, akik jogosulttá válhatnak a mielőbbi vakcinához jutáshoz, természetesen nem megelőzve az egészségügy privilegizált szektorát. Az ügyvédség a társadalomnak egy olyan speciális szegmense, akik rendkívül heterogén közegben mozognak, ugyanis az ügyvéd megy – csak néhány példát említve – a börtönbe, a rendőrségre, a bíróságra vagy akár kórházba végrendeletet készíteni.

Dr. Németh Györgyi hozzátette: ezt ugyan nem sikerült a jogi szabályozás szintjére emelni, de a remény most már azért megcsillant, szaporodnak az oltóközpontok, bekapcsolták az oltás végzésébe a háziorvosokat. Bízik benne, hogy a vakcinához jutással enyhülhet az a mérhetetlen feszültség, amit azért az elmúlt hónapokban átéltünk. Igenis mindenkinek a vakcina beadásával kell védetté válnia, ez nemcsak egyéni, hanem társadalmi felelősség is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában