Koronavírus Zalában

2021.02.06. 07:00

A kanizsai fogorvos, dr. Igazi Erika már mindkét oltást felvette

Dr. Igazi Erika nagykanizsai fogorvos a fogászati alapellátásban dolgozóként kötelességének érezte, hogy beadassa magának a koronavírus elleni vakcinát. Már mindkét oltást felvette, s jelenti: jól van. Ezért mindenkit arra biztat, gondolkozzon felelősen.

Benedek Bálint

Dr. Igazi Erika

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

- Világjárvány idején mindent el kell követni, hogy megvédjünk magunkat, a családunkat, a környezetünket és a pácienseket ettől a vírustól – mondta a fogorvos. – Az egészségügyben dolgozókkal örömmel konstatáltuk, hogy több forrásból és országokból is elérhetővé váltak az oltóanyagok. Személy szerint január 7-én Zalaegerszegen megkaptam az első oltást, s 21 nappal később a másodikat is. A tűszúrást meg sem éreztem, de az ég világon más mellékhatást nem tapasztaltam magamon. Ezzel kapcsolatban azóta sem jelentkezett semmi tünet. Felelősséggel tartozunk a másik embertársunk iránt, ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha eddig nem tette meg, minél előbb regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül az oltásra.

Dr. Igazi Erika
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Dr. Igazi Erika hozzátette: a fogorvosok és a fogászati asszisztensek vannak a legközelebb a betegekhez, vagyis 10-15 centiméterre a páciens szájához, ami tele van különféle vírusokkal. Maximális védőeszköz alkalmazása mellett sem lehet kizárni azt, átadják vagy megkapják a koronavírust.

- A fogászatban nagy fordulatszámmal működő gépeket használunk, amik víz és levegő hűtéssel dolgoznak, így aeroszol képződik, amelyek szállíthatják a kórokozókat – folytatta a fogorvos. – Emiatt is arra kérjük a pácienseket oltassák be magukat, hiszen önmagukon kívül megvédenek bennünket is. Ha valakinek aggályai vannak az oltással kapcsolatban, ne az álhírekből tájékozódjon, inkább kérdezze meg a háziorvosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában