négycsillagos superior szálló lesz

2021.01.18. 07:00

Új szállodát építenek Keszthelyen, a korábbi Via Hotel helyén

Februárban indul a város új szállodájának építése – tudatta Nagy Bálint polgármester, miután egyeztetett a tulajdonosokkal a kivitelezés terveiről.

Péter B. Árpád

A VIA Hotel fénykorában Fotó: wikipedia

A korábbi Via Hotel helyén négycsillagos superior szálloda létesül, a munkák heteken belül megkezdődnek. Az építkezés várhatóan két évig tart. Nagy Bálint közölte azt is, az új létesítményben 126 szoba és két lakosztály várja a Keszthelyre látogató vendégeket.

A VIA Hotel fénykorában Fotó: wikipedia

A polgármester ígéretet tett arra, hogy a projekttel kapcsolatos fejleményekről az önkormányzat rendszeresen tájékoztatást ad majd. A turizmussal kapcsolatos hír az is, hogy hamarosan megkezdődik a tervezett Balaton- parti fejlesztések előkészítése. E munka során minden helybélinek lehetősége lesz arra, hogy elmondja javaslatait, szögezte le Nagy Bálint, hozzátéve, hogy a vízparti beruházásokkal párhuzamosan a Festetics-örökség megerősítésére is törekszenek, a kastélymúzeum a jövőben több attrakciót, fejlesztést is tervez.

Mint azt már megírtuk, erre mintegy 10 milliárd forint, jórészt pályázati forrás áll rendelkezésre. Azt pedig Manninger Jenő országgyűlési képviselő tudatta a minap, hogy kezdődik a Helikon szálló felújítása. Jelezte, az épület külső jegyei megmaradnak, belül viszont minden szebb és modernebb lesz, mint korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában