Koronavírus Zalában

2021.01.22. 11:30

Szombaton indul a középiskolai központi írásbeli vizsga – maszkot kell viselni!

A középiskolába készülő nyolcadikosok szombaton írják meg a központi írásbeli felvételi dolgozatot a közismereti tárgyakból.

Arany Horváth Zsuzsa

Czigány László, az Ady-iskola igazgatója tegnap átvette a feladatlapokat Tóth Ferenctől, a Zalaegerszegi Pedagógai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől és László Edina főtanácsostól Fotó: PU

A Nagykanizsai Tankerületi Központ fenntartásában lévő gimnáziumokba 801 gyermek jelezte felvételi szándékát. Ők öt helyszínen vizsgázhatnak, míg a zalaegerszegi tankerületben három helyen lesz erre mód: a megyeszékhelyi Zrínyi- és a Kölcsey-gimnáziumban, s az Ady-iskolában, mindenütt 10 órakor kezdődik a megmérettetés. Ezekben az intézményekben 483 diák írja meg a felvételi feladatlapot, tudtuk meg Kajári Attilától, a tankerület igazgatójától, aki hozzátette, a járvány miatti óvintézkedésekhez természetesen eszközöket is biztosít a tankerület a kijelölt intézményeknek, továbbá az is jó hír, hogy a felügyeletet ellátó és azután a dolgozatjavítást végző pedagógusok egységes díjazásban részesülnek a tankerület jóvoltából.

Czigány László, az Ady-iskola igazgatója tegnap átvette a feladatlapokat Tóth Ferenctől, a Zalaegerszegi Pedagógai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől és László Edina főtanácsostól Fotó: PU

– Nálunk körülbelül 100 végzős általános iskolás diák tesz írásbeli vizsgát szombaton, ők egy-egy tanteremben maximum tízen-tízen lesznek, így oldják meg a feladatlapot – mondta lapunknak Czigány László, az Ady-iskola igazgatója. – Szülők nem, csak a diákok léphetnek be az épületbe, kizárólag maszkban. Ha az mégis otthon maradna, mi is készülünk szájmaszkkal, amit a tankerület bocsát a rendelkezésünkre. Fekete és kék tollat, matematikához pedig plusz ceruzát engedélyez a rendelet.

A sajátos nevelési igényű gyerekek számára hosszabb időkeret áll rendelkezésre. A tanárok kesztyűben osztják és szedik be a dolgozatokat, amelyek ezután hétfőig „pihennek”, addig nem nyúl hozzájuk senki, csak hétfőn kezdik javítani őket. A javítókulcs 13 óra után jelenik meg. Ez évben elektronikus levélben küldik ki a javított dolgozatot a megadott e-mail címre. Február 1-jén 8-16 óra között lehet kizárólag elektronikus megtekintést, majd 24 óráig észrevételt tenni. Az igazgató jelezte, nem jellemző az észrevétel, a szülők elfogadják az eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában