fejlesztések

2021.01.11. 10:00

Renoválták az orvosi rendelőnek is helyet adó épületet Bocskán

Az elmúlt időszakban több nagy volumenű fejlesztés valósult meg a dél-zalai településen. A korszerűsítések végére azonban nem került pont: idén, amennyiben pozitívan alakul az esztendő a projekttámogatások szempontjából, újabb munkálatok várhatók.

Szabó Zsófia

Csák Szilvia, Bocska polgármestere a temetőfelújításról beszél

Fotó: Szabó Zsófia

Több ütemben, több területen történt modernizálás a községben az utóbbi időben. Az egyik legnagyobb projekt az önkormányzati hivatalnak, a könyvtárszobának és az orvosi rendelőnek otthont adó épület renoválása volt. Első lépcsőben – mint arról beszámoltunk korábban – a létesítmény külső rekonstrukciója valósult meg. A tervezett menetrend szerint végül a belső felújításra került sor.

Csák Szilvia, Bocska polgármestere a temetőfelújításról beszél
Fotó: Szabó Zsófia

Csák Szilvia, Bocska polgármestere elmondta: a munkálatok egy része az adósságkonszolidációs támogatásból, a könyvtárszoba a Könyvtári Szolgáltató Rendszer révén, míg az orvosi rendelő és a váróterem felújítása a Magyar Falu Program 4 millió 266 ezer forintos támogatásából, valamint a község saját erejéből valósult meg. Önerő és lelkes lokálpatrióták önzetlen munkája révén is szépült az épület.

– December elejére pedig be is fejeződött a kivitelezés – mondta Csák Szilvia. – A pályázati támogatásból színt kaptak a falak, megújult a szerelvényezés, kicseréltük a burkolatokat, valamint új bútorokat, padokat, székeket szereztünk be. Ez a fejlesztés az egyik legfontosabb lépcsőfoka volt az épület modernizálásának, ugyanis fontos, hogy a doktornő modern körülmények közt, szép környezetben dolgozzon, és a betegek is korszerű rendelőbe érkezhessenek – összegezte Bocska polgármestere.

A temetőben szintén nagyszabású korszerűsítés történt, az önkormányzat épületéhez hasonlóan több lépcsőben.

– A temető rendbetétele során is igyekeztünk minden lehetőséget megragadni a fejlesztésre – folytatta Csák Szilvia. – Az évek során egyebek közt kovácsoltvas kapu épült a sírkerthez, előtető készült s ahhoz kapcsolódóan művészi alkotást helyeztünk el, egy életfamotívum épült a ravatalozóhoz, és még sorolhatnánk. A kormány által a rendelkezésünkre bocsátott adósságkonszolidációs támogatásból, valamint többek jótékony munkájából került sor az említettekre. A legújabb munkálatokat pedig a Magyar Falu Program támogatta. A közel 4 millió 997 ezer forintos finanszírozásból a temetőben összesen több mint száz méter hosszan térköves járda épült, a ravatalozó mellett térköves területet, illetve az épületnél vizesblokkot is kialakítottunk. Külső festésre is sor került – összegezte Csák Szilvia, hozzátéve: a jövőben a temető parkolóját és az útfeljárót is bővítenék, amennyiben lehetőségük lesz rá.

Elmondta: az idei esztendőben is bővelkednek tervekben, feladatokban, az elmúlt évekhez hasonlóan. Amennyiben sikerül pályázati támogatást nyerniük, bővítik a közösségi házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában