Koronavírus Zalában

2021.01.18. 14:00

Mi lett volna velünk, ha nincsenek oltások?

Állatorvosként is egyértelműen oltáspárti vagyok – jelentette ki lapunknak dr. Koósz Attila, Horvátország tiszteletbeli konzulja, aki egyébként, a „szürke hétköznapokban” említett hivatását gyakorolja.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Koósz Attila Fotó: Szakony

- Nincs mit dilemmázni azon, hogy a koronavírus elleni védőoltást kérje-e az ember, vagy sem, hiszen a védőoltások állítottak meg minden világjárványt -mondta dr. Koósz Attila.

- Nem is tudom, hol lenne ma az emberiség egy része, ha annak idején a szülők nem ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a gyermekkor egyes fázisaiban előírt védőoltásokban igenis részesüljön a gyerekük. Amíg ezek az oltások nem léteztek, jól tudjuk, hogy magas volt a gyermekhalandóság – ez válasz az előbb feltett teoretikus kérdésemre. Ha pedig egy, a sorstragédiák esélyét is magában hordozó kórokozó ellen létezik védőoltás, akkor erkölcsi kötelességünk – embertársaink érdekében is -, hogy éljünk vele. Másképp nem megy, az átoltottságnak legalább 60 százalékosnak, de inkább a felettinek kell lennie, csak így alakulhat ki az úgynevezett nyájimmunitás.

Dr. Koósz Attila Fotó: Szakony Attila

Dr. Koósz Attila hozzátette: mindannyian láttunk, látunk szörnyű képeket kórházak Covid- osztályairól.

- Nyomatékosan arra kérek mindenkit: igényelje a védőoltást. Az a vakcina, amit a magyar hatóságok bevizsgálnak és jóváhagynak, abszolút megbízható, ebben biztos vagyok – szögezte le végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában