Méltó helyszín az emlékezéshez

2021.01.08. 12:00

Megtisztították Pórszombat régi temetőjét az elburjánzott növényzettől

Az önkormányzat és a Medesi Gazdakör tagjai közös akcióban tisztították ki a falu régi temetőjét.

Korosa Titanilla

Többen csatlakoztak az akcióhoz

Fotó: önkormányzat, Pórszombat

Még az év végén, a két ünnep között álltak neki a munkának, de 2021-re is maradt feladat, ezért az elmúlt hétvégén újra összegyűlt a csapat, melyhez a helyiek közül többen csatlakoztak. Tánczos László polgármester elmondta: a falu régi temetőjébe már nem temetkeznek, az 1950-es években nyílt meg az úgynevezett új temető a szomszédos területen, de a sírokat a hozzátartozók gondozzák, halottak napján gyertyát gyújtanak emlékükre, ezért is tartották fontosnak az éves kaszáláson túli, nagyobb volumenű rendezést.

Többen csatlakoztak az akcióhoz
Fotó: önkormányzat, Pórszombat

Hozzátette, hogy az elmúlt tíz évben hasonló, átfogó tereprendezésre nem került sor a temetőben, így már ideje volt kivágni azokat a fákat, bokrokat, elburjánzott növényzetet, amik a síremlékeket veszélyeztették, illetve visszavágták a temető körül a sövényt is. Közben arra is figyeltek, hogy maradjon olyan növényzet, ami nyáron árnyékot ad. A munka során – tette hozzá a település vezetője – jó szolgálatot tett a nemrég beszerzett sövénynyíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában