Koronavírus Zalában

2021.01.12. 11:08

Kötelező lesz az online regisztráció az Ausztriába utazóknak!

Az „Ausländerin-magyar nők Ausztriában” csoport az osztrák közszolgálati országos televíziócsatornára hivatkozva arról számolt be a Facebookon, hogy január 15-én péntektől az Ausztriába való beutazás előtt kötelező lesz az online regisztráció.

Benedek Bálint

Sankt Margarethen im Burgenland, 2020. április 22. Osztrák rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

A 10 napos karantén-kötelezettség továbbra is érvényben marad. Kivételt képeznek ez alól: az ingázók, az átutazók, illetve a halaszthatatlan családi ügyben utazók. Az ingázók, átutazók mentesülnek a karantén és a regisztráció alól. A karantént továbbra is leghamarabb az ötödik napon lehet negatív teszttel feloldani. Az online regisztráció során kötelező megadni a nevet, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges információkat, a beutazás előtti tartózkodási helyet és az ausztriai tartózkodás helyét és a tervezett időtartamot. A nyomtatványt németül vagy angolul lehet majd kitölteni és a beküldésről kapott igazolást elektronikus vagy nyomtatott formában az ellenőrzéskor be kell mutatni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában