kistraktort vásároltak

2021.01.02. 07:00

Hiánypótló eszközt szerzett be Csöde helyi feladatokra

Hiánypótló eszközzel gyarapodott a 87 fős település önkormányzata, a Magyar Falu Program támogatásával olyan kistraktort vásároltak, amellyel a hótolást s a fűnyírást is meg tudják oldani. Az eszköz átadóját az óesztendő utolsó napján tartották.

Gyuricza Ferenc

Vigh László és Feketéné Fellner Marianna az újonnan vásárolt traktorral

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ünnepség kapcsán ­Feketéné Fellner Marianna polgármester elmondta: a hóeltakarítás mindig gondot okozott a településen, hiszen nehéz olyan vállalkozót találni, aki elvégezné a feladatot. Az önkormányzati zöldterületek karbantartása szintén jelentős terhet rótt a községre. A Magyar Falu Program keretében beszerzett kistraktorral ezeket a feladatokat könnyebben el tudják végezni, hiszen ahhoz fűkaszát és hótolót is vettek. A beruházás értéke így 6,2 millió forint.

Vigh László és Feketéné Fellner Marianna az újonnan vásárolt traktorral
Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester egy másik fejlesztésre is kitért: szintén a Magyar Falu Program támogatásával idén átalakítják a faluház nagytermét.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a Magyar Falu Program az ötezer lélekszám alatti települések támogatásának egyik leghatékonyabb eszköze.

A pályázatok révén szétosztható összeg 2021-ben már 250 mil­liárd forintra nő, s kormányzati szándék, hogy ezt a támogatási rendszert legalább tíz éven keresztül fenntartsák. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktualitásokról is szólt, mint mondta, ahhoz, hogy életünk visszatérjen megszokott medrébe, védettségre van szükségünk a vírussal szemben, s jelenlegi tudásunk szerint ezt csak a védőoltás biztosíthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában