Magyar Falu Program

2021.01.23. 18:15

Egészen eddig nem volt önálló játszótér Bagladon, most sportparkot avattak

Sosem volt önálló játszótere az alig több, mint negyven lakosú községnek, ezért nemcsak a felnőttek, de a gyermekek is örömmel fogadták a település legújabb beruházást, azt a szabadtéri sportparkot, amelyet szombaton avattak fel.

Gyuricza Ferenc

Fülöp Attiláné (balról), Lóránt Beáta polgármester, Zakály László képviselő, Balláné Kulcsár Mária jegyző és Vigh László országgyűlési képviselő az avatáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Lóránt Beáta, a község polgármestere beszélt erről, rögtön hozzátéve, hogy személy szerint ő maga is mozgáspárti, s a családjára ugyanez jellemző. Többek között ez is hozzájárult, hogy amikor 2016-ban pályázatot írtak ki szabadtéri sportparkok létesítésére, akkor az önkormányzat élt is lehetőséggel. A projekt kezelése közben átkerült a Magyar Falu Programhoz, az általuk benyújtott igény pedig pozitív elbírálást kapott, így tavaly decemberben a faluház udvarán végül ki is épült az öt elemet tartalmazó, komplex sportpark. Lóránt Beáta hozzátette, azóta a falubeliek már birtokba is vették, s ahogy azt elöljáróban említette, nemcsak a felnőttek, de a gyermekek is szívesen használják, bár esetükben a 140 centiméteres magasság elérése alapfeltétel.

Fülöp Attiláné (balról), Lóránt Beáta polgármester, Zakály László képviselő, Balláné Kulcsár Mária jegyző és Vigh László országgyűlési képviselő az avatáson Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője többek közt a hasonló létesítmények közösségerősítő szerepét méltatta. Mint mondotta, a Magyar Falu Program éppen az olyan kis települések terveinek megvalósítását szolgálja, mint amilyen Baglad is, amely határmentiségéből adódóan hosszú időn át hátrányos megkülönböztetésnek volt kitéve.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A képviselő szerint a faluház udvarát célszerű lenne pihenőpadokkal is ellátni, hogy az – a koronavírus járvány megszűnése, s az életünk normalizálódása után – valóban a helyi közösség találkozópontja lehessen. Lóránt Beáta egyetértve mindezzel úgy folytatta: bár a vadak elleni védelem miatt kerítés veszi körbe a faluházat, de annak kapuit sosem zárják kulcsra, így az udvar – s most már a sportpark is – mind a helyibéli lakosok, mind a községbe látogató turisták, kerékpárosok, átutazók előtt nyitva áll. Vendégszerető attitűdjükről tesz bizonyságot az is, hogy az épületnél ingyenes, nyilvános internet-elérési lehetőséget is biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában