Koronavírus Zalában

2021.01.29. 17:30

Az oltás jó, véd a vírustól – Büki Pálné Erzsébet szabálykövetést kér mindenkitől

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának vezetője, Büki Pálné Erzsébet arra kéri a nyugdíjas­szervezeteket, hogy tagjaik körében népszerűsítsék a koronavírus elleni oltást.

Benedek Bálint

Büki Pálné szabálykövetést kér mindenkitől

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Büki Pálné a klubja minden rendes és pártoló tagjával napi kapcsolatban van, akik szinte kivétel nélkül kérik az oltást, és időben regisztráltak is rá. Szerinte a különféle médiafelületeken keringő téves és rossz információk az időseket bizonytalanná teszik. A nyugdíjasok gyakran úgy cselekednek, ahogy az adott idősklub vezetője, a szomszéd vagy épp az utcabeli ismerős javasolja.

Büki Pálné szabálykövetést kér mindenkitől
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– Ezzel ellentétben sokkal fontosabb a szabálykövető magatartás – folytatta. – A Hölgyklub tagjai nem vesznek részt az úgynevezett „vakcinacsatában”, ugyanis nekünk nem feladatunk véleményt nyilvánítani abban, hogy melyik oltás a legjobb választás. Bízunk az egészségügyi dolgozókban, hogy jót akarnak nekünk. Különösen a háziorvosokban, jó lenne, ha tőlük kaphatnánk meg a vakcinát. Nekünk nagy oltási történelmi múltunk van. Például gyerekként feketehimlő ellen karcolást kaptunk, akkor tudatosult bennünk: az oltás jó, megvéd a súlyos betegségektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában