visszatekintés

2021.01.24. 20:00

A zalai teketársadalom gyásza; keszthelyi késelés és vadbalesetek – Ezeket olvastátok a héten

Összegyűjtöttük a 2021-es év harmadik hetének legolvasottabb Zala megyét érintő híreit, információit.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Gyászolnak a zalai tekések: elhunyt Horváth Károlyné

Szomorú hírt kapott a zalai teketársadalom még az elmúlt év végén, hiszen 65 esztendős korában elhunyt Horváth Károlyné, a ZTE, majd később a ZTE-­ZÁÉV TK versenyzője. A részletekért kattintson IDE.

Horváth Károlyné
Fotó: archív

Késelés a keszthelyi Vásártéren

Kedden este 7 óra körül a keszthelyi Vásártéren három személy szóváltásba keveredett. Ennek okán egy személy megsérült, akit kórházba szállítottak a helyszínre gyorsan kiérkező mentők. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Olvasó

Szarvassal ütközött egy autó Zalaegerszegen

Szarvassal ütközött egy Ford típusú személyautó csütörtökön reggel háromnegyed nyolc előtt nem sokkal. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szarvascsorda vágott át az autós előtt Nagykapornaknál: legalább kettővel ütközött

Szarvascsorda keresztezte útját egy autósnak a 76-os főúton Nagykapornak határában, szombat este hat órakor. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vezetés közben lett rosszul a sofőr, árokba hajtott a 74-es főúton Magyarszentmiklósnál

Árokba hajtott egy személyautó szerdán a 74-es főút 11-es kilométere közelében, a Zala megyei Magyarszentmiklósnál. A részletekért kattintson IDE.

Személyautó és tehergépkocsi ütközött Nagykanizsa térségében

Közlekedési baleset történt csütörtök délelőtt a 7-es főút Nagykanizsa-Sormás közti szakaszán. A részletekért kattintson IDE.

Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat

Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. – a korábbi Pannontej -, amely bezárja zalaegerszegi sajtüzemét, illetve tovább fejleszti veszprémi gyáregységét. A részletekért kattintson IDE.

Nemes gesztus: összefogott Újudvar egy helybéli férfi megsegítéséért

Két évvel ezelőtt egy rossz döntés miatt leégett családi házat rombolt földig az újudvari önkormányzat. Az ingatlan földönfutóvá vált tulajdonosát az építéshatóság arra kötelezte, hogy öt napon belül bontsa le az életveszélyessé vált házat. A férfi helyett a falu összefogott és cselekedett. A részletekért kattintson IDE.

Hatalmas a kár, feltúrták a focipályát a vaddisznók

Iharoson és Pogányszentpéteren egyre nagyobb problémát okoznak a vadak. Míg Iharosban az önkormányzat gyümölcsösét tarolták le a szarvasok, addig Pogányszentpéteren a focipályát tették használhatatlanná a vaddisznók. A részletekért kattintson IDE.

Illegális migránsokat fogtak el a rendőrök Bagodnál

A söjtöri és a nagylengyeli körzeti megbízottak 2021. január 19-én 22 óra 40 perckor egy szerb honosságú személyautót állítottak meg a 76-os főút Bagodon átvezető szakaszán. A részletekért kattintson IDE.

Kigyulladt egy családi ház Letenyén

Teljes terjedelmében égett egy egyszintes családi ház tetőszerkezete péntek késő délután Letenyén a Rákóczi Ferenc utcában. A részletekért kattintson IDE.

A zalaiak is nehezen viselik az osztrák korlátozásokat

Ausztriában nem csillapodik a koronavírus-járvány, ezért hétfőtől újabb szigorításokat vezetnek be. A kint élő zalaiak szerint az emberek egyre türelmetlenebbek, hiszen szeretnék már visszakapni régi életüket. A részletekért kattintson IDE.

Speciális eszközöket kapott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház PIC és újszülött részlege

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház PIC és újszülött részlege olyan korszerű, a csecsemők méretéhez igazodó pulzoximéter és vérnyomásmérő eszközökkel gazdagodott, amelyekkel a légzési-keringési rendellenességek a születés utáni első órákban hatékonyan kiszűrhetők. A részletekért kattintson IDE.

Pedagógiából csillagos ötös! Életműdíjjal jutalmazták Farkas Lászlót, a Vajda-gimnázium fizikatanárát

Newton-kupa, a Foucault-féle ingakísérlet bemutatása, az atommag centenáriumi éve, a fény éve, a kutatók éjszakája rendezvénysorozat, tehetséggondozás, országos fizikaversenyeken első és dobogós helyezéseket elérő tanítványok, több kitüntetés – sok más mellett ezek kötődnek Farkas László nevéhez. A Vajda János Gimnázium fizikatanára munkásságával kiérdemelte a Rátz Tanár Úr életműdíjat. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

Új szállodát építenek Keszthelyen, a korábbi Via Hotel helyén

Februárban indul a város új szállodájának építése – tudatta Nagy Bálint polgármester, miután egyeztetett a tulajdonosokkal a kivitelezés terveiről. A részletekért kattintson IDE.

Zebrazászlókat tettek ki Nagykanizsán a Teleki útra

A Teleki úton ismét zebrazászlók segítik a gyalogosok biztonságos átkelését a zebrán. A kezdeményezés ezúttal ismeretlen, jótékony civileknek köszönhető. A részletekért kattintson IDE.

Inkognitóban maradt, aki kitette a zászlókat Fotó: Szakony Attila

Megnyerte első párbaját Buzás Dorottya, a zalai exatlonista

Az Exatlon Hungary harmadik évadában is szurkolhatunk zalai kötődésű versenyzőnek. A TV2 extrém sport-realityjében Buzás Dorottya erősíti a Kihívók csapatát. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában