Koronavírus Zalában

2021.01.16. 07:00

A kanizsai zeneiskola igazgatója bízik az orvosokban

Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója úgy érzi, amint lehetőség nyílik rá azonnal kéri a koronavírus elleni védőoltást. A kollégáival együtt az a céljuk, hogy az oktatás minél előbb visszatérjen a régi kerékvágásba.

Benedek Bálint

Baráth Adrienn, a kanizsai zeneiskola igazgatója

Fotó: archív

Az intézményvezető tanári kollektívájával együtt az elmúlt évben számos, kreatív ötlettel rukkolt elő, hogy a személyes találkozás hiányát a növendékek még kevésbé érezzék meg. Szerveztek többek között az interneten keresztül rajzversenyt, zeneszerzésre is biztatták a fiataljaikat, míg néhány tehetségük online versenyeken szerepelt sikerrel.

- Egyértelműen oltáspárti vagyok, amint lehet szeretném megkapni a vakcinát – folytatta. – Erre biztatom a zeneiskolához hasonló intézményekben dolgozókat is, hiszen az átoltottság elérése rendkívül fontos lenne. A növendékeinket, illetve a saját családjaikat is szeretnénk megvédeni, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg. Ilyenkor érdemes az idős, beteg hozzátartozóinkra is gondolni, hiszen az oltás beadatásával őket is óvjuk. Jó lenne, ha ilyen nehéz helyzetben megbíznánk a másik emberben. Például bízom az orvostudományban és az egészségügyben dolgozók szakértelmében, hogy ők nem ajánlanának olyan vakcinát, ami káros lenne az egészségünkre.

Baráth Adrien örülne annak, ha a pedagógusok az oltási protokollban előrébb kerülhetnének, hiszen a gyerekeken keresztül számos generációval kapcsolatba kerülnek. S persze szeretnének újra a zenei tehetségek gondozásával foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában