Mura Program

2020.12.11. 10:14

Vadaspark és drótkötélpálya: milliárdos fejlesztések Dél-Zalában

Pozitív kormánydöntés esetén több milliárd forintos fejlesztések valósulhatnak meg Dél-Zalában.

Horváth-Balogh Attila

Könnyid László: Azt látjuk, a vállalkozások jelentős része előre gondolkodik most is

Fotó: MTÜ

A fejlesztések az aktív turizmust és a Murafölde turisztikai desztináció kínálatát erősítenék, az elképzelésekről online sajtótájékoztatón számolt be ma Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura Program miniszteri biztosa és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Cseresnyés Péter előrebocsátotta: a Mura Program kapcsán a térség polgármestereivel és a szakértő stábbal végzett csapatmunka gyümölcsei mostanra kezdenek beérni. Ugyanis a Mura-térség fejlesztéséről szóló koncepció két elemét támogatásra méltónak találta a Magyar Turisztikai Ügynökség, a kormány pedig forrásokat biztosított az előkészítésükhöz. Az egyik egy Nagykanizsa térségében megvalósítandó vadaspark lenne, ahol beetetett helyszíneken a zalai erdők vadjaiban gyönyörködhetnének a turisták, s a virtuális világot is segítségül hívnák a megye természeti kincseinek megismertetéséhez. A projekt keretében egy konferenciaközpont is épülne. A másik fejlesztés pedig egy kilométer hosszúságú drótkötélpálya lenne Murafölde belső részében, amely az erdő felett épülne ki.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura Program miniszteri biztosa
Fotó: Szakony

Könnyid László azt emelte ki: habár a fejlesztésekhez szükséges anyagi forrás majd kormánydöntés révén teremtődhet meg, ha szakmai szemmel nem látnának bennük fantáziát, már az előkészítéshez sem biztosítottak volna támogatást.

Cseresnyés Péter végül hozzátette: reményei szerint az egyik fejlesztés megvalósítása a jövő évben elkezdődhet.

Kiemelt képünkön Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Fotó: MTÜ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában