Magyar Falu Program

2020.12.24. 07:00

Új eszközöket vettek a teskándi orvosi rendelőbe

Idén már négy, a Magyar Falu Programban támogatott beruházást adott át az önkormányzat. Szerdán délelőtt a háziorvosi rendelő eszközeinek fejlesztésére kapott támogatásról számoltak be.

Arany Gábor

Sipos László, dr. Tompos Gábor és Vigh László a rendelőben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Dr. Tompos Gábor öt település – Teskánd, Boncodfölde, Böde, Babosdöbréte, Hottó – közel kétezer páciensét látja el a vegyes, házi felnőtt- és gyermekorvosi körzetben. Elmondta, hogy az elnyert hárommillió forintos támogatás nagyobb részét a bútorzat cseréjére, felújítására fordították. Emellett orvosi eszközöket szereztek be: egyebek mellett látásvizsgáló tábla, telefon, pulzoximéter, számítógép került a rendelőbe.

Sipos László, dr. Tompos Gábor és Vigh László a rendelőben
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Sipos László polgármester hangsúlyozta, öt település lakosságát szolgálja a fejlesztés, amely a negyedik beruházás volt idén a Magyar Falu Program támogatásával. Mint emlékeztetett rá, az óvodában udvari játékok és eszközök tárolására szolgáló, 16 négyzetméteres faépületet adtak át, amire 1,7 millió forintot meghaladó összeget nyertek. Emellett közel 18 millió forintos támogatásból rendbe hozták a Rigó utcát, további 5 millió forintból pedig a Petőfi utca 270 méteres szakaszán a járdát újították fel.

Vigh László országgyűlési képviselő az átadáson köszönetet mondott mindazoknak, akik a települések működtetésében közreműködnek, kiemelve, hogy különösen nagy teher hárul az egészségügyben dolgozókra. Helytállásuknak is köszönhető, hogy a fertőzések száma stabilizálódott, ilyen szempontból a falvakban jobb a helyzet a városokhoz képest. Mint mondta, a védőoltások hamarosan elkezdődhetnek, ha sikerülne a lakosság 60 százalékát beoltani, az élet visszatérhet a normális kerékvágásba. A kormány elképzelése szerint a jelenlegi szigorításokkal, a gazdaság leállítása nélkül kordában tartható a járvány. Annak is vannak azonban jelei, hogy Európában már a harmadik hullám mutatkozik a fertőzés terjedésében, és újabb mutáció is megjelent, ami indokolja az óvatosságot.

A Magyar Falu Programról a képviselő kiemelte, jövőre már 250 milliárd forintra lehet pályázni, idén 217 milliárd volt a keret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában