kordén érkezett

2020.12.08. 07:00

Pózván és Zalaszentgróton is megfordult a Mikulás

Szombaton délután vidámság költözött a megyeszékhely pózvai városrészének minden szegletébe, melengetni az utcákat járó piros ruhás seregletet s a rájuk váró gyerkőcöket, jókedvében még a nap is kisütött.

Fincza Zsuzsa, Szalay Csaba

Forgó Marci, Rebeka és Ákos Pózván a kapuban várta a Mikulást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

Zalaegerszeg, Pózva

Korábban a gyermekek látogatták meg a közösségi házba érkező Mikulást, az idén viszont a nagy szakállú kereste fel küldöttségével mind a 46 pózvai csemetét. A Mikulás helyi képviselője, Soós István, korára való tekintettel (12. osztályos a Mindszenty-iskolában) még csak tanonc a Mikulás-gimnáziumban, ezért nagykrampuszi minőségben elkísérte útjára az anyukája és testvére, Bettina is. A kiskrampuszok: Horváth Dominik és Horváth Barnabás tőrőlmetszett ördögfiókaként sürögtek-forogtak a Mikulás körül, és külön szaloncukorral lepték meg az őket verssel, dallal köszöntő gyerekeket.

Forgó Marci, Rebeka és Ákos Pózván a kapuban várta a Mikulást
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Eredetileg csilingelő szánnal tervezték házhoz vinni az ajándékot, de szerencsére a hószűkében sem maradtak jármű nélkül: Tóth Mátyás és testvére, Máté feldíszítette és kölcsönadta a Mikulásnak az általuk megreparált és motorizálás alatt álló kordét.

– Városrészünkben 31 éve az Összefogás Egyesület szervezi a gyerkőcöknek a Mikulással való találkozást, az ajándékot a Pózváért Alapítvány állja. Az utóbbi években a kényelmesebb közös ünneplés vált divattá, de a kezdetekben, miként most kényszerből a járványveszély miatt, házhoz vitte a csomagot a nagy szakállú – mondta Tanainé Farkas Zsuzsanna, a szervező egyesület elnöke, aki Léránt Ferencné „krampusznagymamával” közösen a csengőt rázó hírnökök szerepét vállalta.

Zalaszentgrót

Zalaszentgróton Baracskai József polgármester öltött magára Mikulás-ruhát, és a városháza mellett álló szánra ülve szaloncukorral kínálta az arra járó gyerekeket. Többen egy-egy fénykép erejéig fel is ültek a Télapó mellé, miközben szállingózott a (mű)hó. Délután a Szent István téren Vári Mária alpolgármester mondta el adventi gondolatait, és a polgármesterrel meggyújtotta a 2. gyertyát a koszorún.

Zalaszentgróton a Mikulás a szánon ülve szaloncukrot osztott a gyerekeknek
Fotó: Szalay Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában