pályázatok útján forráshoz jutnak

2020.12.02. 12:00

Óhíd gyarapodik

Nemrég két pályázaton is nyert a megye észak-keleti részén fekvő, közel 600 lakosú település, Óhíd. Az elnyert pénzek sorsáról, a tervekről és a jelenlegi helyzetről beszélgettünk Nagy Miklós polgármesterrel.

Szalay Csaba

Nagy Miklós polgármester

Fotó: Szalay Csaba

A Magyar Falu Program keretében 50 millió forintot nyertek a községháza és közös hivatal bővítésére, a hivatal felújítására.

– A hölgyek munkakörülményei nem megfelelőek, zsúfolt, szűk helyen dolgoznak. Nincs meg a kellő diszkréció, ha például hagyatéki vagy szociális ügyet beszélnek meg az ügyféllel. – mondja a polgármester. – Közös önkormányzati hivatalként kilenc település ügyeit intézik ott. Egy új épületszárnyban hat irodát, tárgyaló- és házasságkötő-termet hoznak létre. Az iratok tárolása eddig egy régi, omladozó épületben volt, most ez is átkerül a tetőtérben kialakítandó, korszerű irattárba.

Nagy Miklós polgármester
Fotó: Szalay Csaba

Szintén a Magyar Falu Programból 15 millió forintot nyertek arra, hogy a közösségi házban az óvoda tornaszobájához 70 négyzetméteres szertárt építsenek és a nagy tornaterem közel 30 éves nyílászáróit kicseréljék.

A járványhelyzetről Nagy Miklós elmondta: nagy elővigyázatossággal fogadják az ügyfeleket, betartják és betartatják az előírásokat.

– Szerencsére kevés nálunk az igazolt koronavírusos beteg. Eddig különösebb fennakadást nem okozott a járvány. Dolgozóink lehetőség szerint kerülik a személyes ügyfélfogadást, előnyben részesítik a telefonos kapcsolatot és az otthoni munkavégzést. Az év végi rendezvényeinket nem tartjuk meg.

Az idősek és a rászorulók ellátása zavartalan. Az óvoda konyhájáról több mint 40 fő részesül szociális étkezésben. Az óvodában, egy csoportban 21 gyerek van.

– Nagyon sok fronton dolgozunk azért, hogy településünket megismerjék, vonzó legyen, új lakók érkezzenek. A korábban kialakított építési telkekre két budapesti családnak vannak készen az tervei, és van 3-4 igénylő.

Idén rendbe tették az elhanyagolt közterületeket, és jövőre igényesebb zöldterület kialakításába fognak, beszélt a tervekről Nagy Miklós.

– Szeretnénk kihasználni az Óhídon keresztül vezető Keszthely – Fertőd kerékpárútból adódó lehetőségeket. A Magyar Közút saját beruházásban kerékpáros pihenőhelyet alakít ki. Ehhez kapcsolódóan bérlőt keresünk a pihenővel szembeni büfé üzemeltetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában