beruházások

2020.12.07. 11:30

Megújulnak a játszóterek Keszthelyen – Frissítve

A gyerekek hétfőn már birtokba vehették azt az öt játszóteret, amely megújulva várja őket. További négy helyszínen pedig a napokban fejeződik be a felújítás.

Keszey Ágnes

A Rózsa utcai játszótéren ismertette a fejlesztéseket Pálinkás Róbert, dr. Boldizsár Erzsébet és Nagy Bálint

Fotó: Keszey Ágnes

A fejlesztés részleteit a Rózsa utcai játszótéren tartott sajtótájékoztatón ismertették. Itt és a Damjanich utcában nemcsak új eszközöket helyeztek ki, a burkolatok is megújultak. Az utóbbi játszótéren fákat ültettek és olyan fitneszeszközöket is telepítettek, melyeket a felnőttek, az idősek is használhatnak.

A Rózsa utcai játszótéren ismertette a fejlesztéseket Pálinkás Róbert, dr. Boldizsár Erzsébet és Nagy Bálint Fotó: Keszey Ágnes

Ilyenek a Semmelweis utcába is kerültek. A Kertvárosban az új burkolat mellett homokozót alakítottak ki. A Kossuth utca 5. szám alatti játszótér ugyancsak új játékokkal és fitneszeszközökkel bővült, és itt kerítés is készült. Több helyen padokkal és hulladékgyűjtőkkel gazdagodott a létesítmény.

Pálinkás Róbert, az Összefogás Keszthelyért Egyesület elnöke ismertette, hogy a szervezet 340 millió forint pályázati támogatást nyert egy projektben, melynek célja a helyi közösségek támogatása. Ebből a keretből írtak ki helyi pályázatokat, így kezdődhetett meg a játszóterek felújítása. Nagy Bálint polgármester kiemelte, hogy a program lényege az alulról jövő kezdeményezések, a civil szervezetek javaslatainak megvalósítása.

– Ennek egyik fontos eleme a mögöttünk is látható közösségi tér, játszótér. Törekszünk arra, hogy minden keszthelyi városrészben meg tudjuk újítani a frekventált, nagy kihasználtságú játszótereket. A helyszíneket a lakók véleménye alapján választottuk ki – ismertette Nagy Bálint.

Dr. Boldizsár Erzsébet, a Helikon Liget Egyesület elnöke (aki korábban önkormányzati képviselő volt) a városrészt érintő további fejlesztési tervekről szólt. A sajtótájékoztatón az is elhangzott: hamarosan végeznek a Vásártéri, a VI. Béla úti, a Vaszary és a Schwarz Dávid utcai játszótér felújításával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában