Advent fényei, csak online

2020.12.19. 10:00

Huszonkettedszer rendezték meg a művészeti versenyt Pacsán

A kisváros általános iskolája az adventi ünnepkör jegyében, idén immár 22. alkalommal szervezte meg az Advent fényei művészeti versenyt Zala megye általános iskolás diákjai számára – tudósította lapunkat Pálos Henrietta intézményvezető.

ZH

A salomvári Major Simon munkája

Fotó: Pacsai Általános Iskola

Az idei rendezvény kicsit másként zajlott, más formában valósult meg. A mindannyiunkat érintő világjárvány miatt sajnálatosan nem tudtunk személyesen találkozni, így a művészeti program online versennyé alakult át. Ráadásul a korábban megszokott négy művészeti ág közül az idei évben egyedül a rajzpályázat került megrendezésre.

Felhívásunk szerint az alsó tagozatosok az ünnepkörhöz kapcsolódóan egyéni alkotásokat készítettek mozaik technikával, A/4-es méretben.

A salomvári Major Simon munkája
Fotó: Pacsai Általános Iskola

A felsősök pedig képregényt alkottak, szintén az ünnepkörhöz kapcsolódva, A/3-as kivitelezéssel, illetve szabadon választott technikával. Mindenkitől fotót kértünk az elkészült műről, melyet e-mailben küldhettek el. Évfolyamonként és iskolánként egy-egy egyéni munkát fogadtunk.

Pályázatunkra 15 iskolából 49 alkotás érkezett, melyeket a képzőművészekből és pedagógusokból álló zsűri szintén online értékelt. Nagy örömünkre a pályázaton részt vettek Pacsa szlovákiai testvértelepülése, Kisudvarnok diákjai is.

A győztesek, 1–2. osztály: Major Simon (Bagodi Fekete István Általános Iskola Salomvári Tagintézménye). 3–4. osztály: Horváth Zsombor (Zrínyi Miklós–Bolyai János Általános Iskola Bolyai János Tagintézménye, Nagykanizsa). 5–8. osztály: Takács Vanessza (Dr. Papp Simon Általános Iskola, Gellénháza).

A pacsai szervezők köszönik a részvételt és a felkészítést mindenkinek, illetve remélik, hogy jövőre már újra személyesen találkozhatnak majd a pályázókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában