most nem látogatható

2020.12.02. 11:31

Felújítják a Festetics-kilátót

Megerősítik a Festetics-kilátó tartószerkezetét, ezért a népszerű kirándulóhely most nem látogatható, tájékoztatott a Bakonyerdő Zrt. A felújítást a következő év elejére tervezik.

Péter B. Árpád

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A Keszthelyi-hegységben, a Nagymező felett magasodó, 20 éve (újjá)épült kilátó faszerkezetének állaga leromlott, ezért van szükség a felújítására. Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték az építményt s annak statikai állapotát, ezután döntöttek a megerősítés mellett. A biztonság érdekében az erőgazdaság a napokban lezárta a kilátót, az most nem látogatható.

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A kiviteli terv már elkészült, a szerkezet-megerősítő munkálatok, az időjárás függvényében, a jövő év elején kezdődhetnek meg. Ennek költségeit, közjóléti szerepvállalásként, a Bakonyerdő önerőből finanszírozza.

A Varsás-hegyen, 231 méter magasságban lévő Festetics-kilátó idén 28 ezer látogatót vonzott, népszerűségének oka, hogy a háromszintes turistalátványosságból gyönyörű körpanoráma nyílik egyebek mellett a Keszthelyi-öbölre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában