Koronavírus Zalában

2020.12.02. 07:00

Bérletidíj-kedvezmény a vendéglátósoknak Nagykanizsán

Az önkormányzat jelentős kedvezményt állapított meg visszamenőlegesen a helyi vendéglátó egységek bérleti díja kapcsán. A részletekről Bizzer András alpolgármester adott tájékoztatást.

Pásztor András

Bizzer András alpolgármester

Fotó: ZH

Mint azt az alpolgármester elmondta: a járvány visszaszorítása érdekében hozott országos korlátozó intézkedések a kanizsai vendéglátó egységek üzemeltetőit is érzékenyen érinti, miután vagy teljesen be kellett zárniuk vagy – vállalva a házhoz szállítást – csökkentett üzemmódban dolgoznak.

– Balogh László polgármester saját hatáskörben döntött arról, hogy a kanizsai vendéglátó egységek bérleti díjából jelentős kedvezményt biztosít – említette Bizzer András alpolgármester. – Azon vendéglátó egységek, melyek bezártak 80 százalékos kedvezményt kaphatnak a bérleti díjból, Akik nyitva tartanak és házhoz szállítanak, azok pedig 50 százalékos kedvezményre jogosultak. Fontos, hogy a bérlei díj kedvezmény nem automatikus, azt a bérlőnek kell kérvényeznie a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt-nél. Ez tulajdonképpen egy nyilatkozattétel, melyben a bérlő jelzi, hogy melyik kedvezménye-kategóriába tartozik. A kedvezmény visszamenőleges hatályú, azaz november 11-től – ekkor vezették be országszerte a szigorító intézkedéseket – érvényesíthető.

Bizzer András alpolgármester hangsúlyozta: becsléseik szerint a most megállapított kedvezmény havi szinten közel egymillió forintos megtakarítást jelent a nagykanizsai vendéglátó szektornak.

– A kedvezmény biztosításával az volt a városvezetés célja, hogy a vállalkozók a legtöbb munkahelyet megtartsák és ne küldjék el az alkalmazottakat – fogalmazott az alpolgármester, aki emlékeztetett: a kanizsai önkormányzat a járvány első hulláma idején is hasonlóan cselekedett.

Kiemelt képünkön Bizzer András alpolgármester. Fotó: ZH/archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában