A járványhelyzetben az advent is átalakult

2020.12.17. 07:00

Az iharosberényi tűzoltók sisakokból készítették a díszítést

A helyi polgárőr és tűzoltó egyesület tagjai ünnepi díszbe öltöztették a somogyi falu tűzoltószertárát.

Horváth-Balogh Attila

Iharosberényi díszítés a tűzoltószertár ablakában

Fotó: ZH

Ledniczky Miklós Jánosné, az egyesület elnöke elmondta: minden évben állítanak karácsonyfát, amihez hagyományosan baráti összejövetel is kapcsolódik, utóbbira azonban a járványhelyzetben sajnos nincs lehetőség. Ezért kezdtek gondolkodni azon, hogy miként tudnák mégis széppé tenni az ünneplést.

Iharosberényi díszítés a tűzoltószertár ablakában
Fotó: ZH

– Végül virtuális adventi ablaknyitogatóba kapcsolódtunk be, amelynek elindítója Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke volt – árulta el az elnök. – Mindennap más vállalkozó vagy szervezet díszítette fel háza, székhelye ablakát, az erről készült fotó pedig felkerült az internetre. Mi a 9. adventi naphoz tartozó ablakot öltöztettük díszbe. Esténként mindenki türelmetlenül várta, várja az újabb ablak megnyílását. Fiataljaink ötlete, hogy ezenkívül jelenítsük meg az összes, 24 adventi napot a szertárunk ablakain. Természetesen egyesületünknél sem hiányozhat egy rendhagyó, tűzoltósággal kapcsolatos adventi koszorú, melyhez az ötletet a netről merítettük. Köszönet illeti a karácsonyfát adományozó Katócs családot, a faállításért, a befaragásért Bálint Zoltánt, a díszítésben részt vevő „angyalainkat” Laczó Zsófiát, Bálint Dzsenifert, Bálint Titanillát és Péntek Józsefet. Talán ezekkel a szívünkből fakadó, szeretettel készített díszítésekkel szebbé tettük az ünnepvárást nemcsak tagságunk, hanem az egész falu lakossága számára. Végül pedig: bízunk benne, hogy jövőre már újra személyesen is együtt ünnepelhetünk – fogalmazott Ledniczky Miklós Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában