Még idén át szeretnék adni

2020.11.28. 10:00

Urnafalat építenek Szentgyörgyvölgyön

Várhatóan december első felében elkészül az az urnafal, amelyet a helyi köztemetőben alakíttat ki a település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Dezső Gyula (balról), Szabó Róbert, Laki József és Fehér László dolgozik az urnafal kialakításán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Varga Zsuzsanna polgármester elmondta, a helyiek régi igénye az urnafal létesítése. Amikor a 2019-ben elindított Magyar Falu Program lehetőséget adott a temetői infrastruktúra fejlesztésére, rögtön be is adták a pályázatukat.

– Az elnyert mintegy 2,1 millió forintnak köszönhetően idén végre kiépülhet az urnafal – folytatta Varga Zsuzsanna. – A temető frekventált pontjára, a főbejárattal szemben, az 1848/49-es kopjafa szomszédságában, a ravatalozó közelében épül. Húsz urna befogadására lesz alkalmas.

Dezső Gyula (balról), Szabó Róbert, Laki József és Fehér László dolgozik az urnafal kialakításán
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az urnafal dísztéglából készül, a fülkéket gravírozható felületű gránitlapokkal zárják le. A fal padkás kialakítással készül, hogy a hozzátartozók a fülkék elé mécseseket, virágokat tudjanak tenni, de minden fülkéhez egy akasztó is tartozik majd, kisebb koszorúknak. Az urnafal előtti részt térkőburkolattal látják el.

– A tervünk az, hogy az urnafalat még idén átadjuk, bízunk benne, hogy a pandémiás időszak a felszentelésére, megáldására is lehetőséget biztosít – tette hozzá a polgármester. – Jövőre is pályázni kívánunk a temető fejlesztésére, a ravatalozó előtti rész térkövezésére és a kapu cseréjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában