Nagyobb lesz a közösségi tér

2020.11.26. 07:00

Újabb pályázati forrásokból gyarapodik tovább Iharos

Sikeres pályázat révén bővítheti óvodáját a település önkormányzata.

Horváth-Balogh Attila

Az új óvodai rész előtt egyeztet a kivitelező képviselője, Németh Tamás és a polgármester, Horváth Győző

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Horváth Győző polgármester elmondta: már állnak a bővítmény falai, készül a tetőszerkezet – a cél, hogy a régi óvoda és a bővített rész egységes arculatot mutasson.

– A beruházás TOP-forrásból valósul meg, 95 millió forintos ráfordítással – bocsátotta előre a településvezető. – Az új részben 60 négyzetméteres tornaszoba, szertár, kazánház, óvodapedagógus-iroda, illetve öltöző készül, továbbá akadálymentes mellékhelyiséget alakít ki a kivitelező. A régi épületrészen pedig nyílászárók áthelyezésére kerül sor és megtörténik a villamos hálózat, valamint a vízvezetékrendszer felújítása. Egybenyitjuk a két csoportszobát, mert valójában egycsoportos óvoda vagyunk, csak az óvoda anno két szobával épült, melyek közül az egyiket ebédlőnek használták idáig. Az egybenyitással viszont az étkező funkció megtartása mellett kapnak egy nagy, közösségi programokra is alkalmas teret a gyerekek és a szülők.

Az új óvodai rész előtt egyeztet a kivitelező képviselője, Németh Tamás és a polgármester, Horváth Győző Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Horváth Győző jelezte: a beruházással tovább erősödik a terület településközponti jellege, hiszen a megújuló és bővülő óvoda mellett itt található a szintén felújítás alatt álló polgármesteri hivatal, s a nemrég épült termelői piac is.

A polgármester azt is hozzáfűzte: nemrég adták át a Magyar Falu Program 5 millió forintos támogatásával megépült temetőkerítést, illetve szintén az MFP-n nyert támogatást az általa alapított és vezetett Iharosi Szent László Lovagrend a közösségi háza kialakítására.

– Tavaly sikerült vásárolnunk egy lakóházat gazdasági épületekkel, s előbbi részleges felújításához nyertünk 2,6 millió forintot – árulta el Horváth Győző. – Ebből a pénzből az épület utcafronti nyílászáróit tudjuk kicserélni, gázkazános fűtési rendszert építünk ki és elvégezzük a helyiségek belső javítási munkálatait, a festést. Ha lehetséges, még idén szeretnénk hozzákezdeni a kivitelezéshez – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában