Balra menni tilos

2020.11.02. 14:00

Sok baleset történt, változott a forgalmi rend a nagykanizsai Teleki utcában

A Teleki utcán Kaposvár irányába közlekedők ezután nem kanyarodhatnak balra a Platán sor felé. A döntés okairól Miszlai Ákos rendőr alezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője adott tájékoztatást.

Benedek Bálint

Ott jártunkkor néhány autósnak még elkerülte a figyelmét az új, balra kanyarodást tiltó jelzőtábla

Fotó: gergely Szilárd

Elmondta, hogy az idén ezen a helyszínen három, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Mindegyik azért következhetett be, mert a kórházi körforgalmat elhagyva a járművezetők szerettek volna bekanyarodni az úgynevezett szerviz útra, a Platán sor irányába. Közben azonban nem biztosítottak elsőbbséget a Teleki utcán a városközpont felé tartó autósoknak, motorosoknak, így összeütköztek. A korábbi években is gyakran történtek ezen a helyszínen balesetek, ráadásul kanyarodás közben gyakran feltorlódtak a járművek.

A forgalmi rend módosításával a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. mint közútfenntartó szakemberei is egyetértettek.

A rendőrség azt javasolja a sofőröknek, hogy ne emlékezetből vezessenek, figyeljék a kihelyezett táblákat, s alkalmazkodjanak az új szabályokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában