Koronavírus Zalában

2020.11.10. 14:03

Reagáltak másfél millió kutyatartó problémájára: este 8 után is szabad a séta

Az állattartókat felháborította, hogy a kijárási tilalom alatt, vagyis 20 és hajnali 6 óra között nem lehet kutyát sétáltatni. Az egyetlen elfogadható ok a tilalom megszegésére, ha a háziállatnak sürgősen állatorvosi segítségre lenne szüksége.

Benedek Bálint

Skanecz Tamás, a nagykanizsai állatotthont működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja Szotyit, a nagytestű ivartalanított 7 éves kutyát vitte sétálni

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Kedd délelőtt azonban a veszprémi Ovádi Péter, Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök reagált, mint írták: másfél millió kutyatartó problémájára. E szerint a lakóhely 500 méteres körzetében, egyéb korlátozás nélkül lehet majd kutyát sétáltatni. A részletszabályozás az önkormányzatok dolga lesz.

A kanizsai Beck Alexandra és Győri Dóra is üdvözölte a döntést, hozzátették: szigorúan a ház körül maradnak, most hosszabb távokra nem indulnak. Betartják a szabályokat, így hamarabb vége lehet ennek a vírusmizériának.

Skanecz Tamás, a nagykanizsai állatotthont működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja Szotyit, a nagytestű ivartalanított 7 éves kutyát vitte sétálni Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Skanecz Tamás, a kanizsai állatotthont működtető „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület elnökségi tagja is örült a módosításnak. Bár azt fontosnak tartotta kiemelni: a kutyák általában jól alkalmazkodnak a változásokhoz, ezért a napirendjüket nyugodtan átalakíthatják a gazdák. Ahhoz, hogy a négylábúak kellő mozgásban részesülhessenek a kijárási tilalom alatt is, némi kreativitásra azért szükség van. A családi házas övezetben hamar lefáraszthatók. A panellakásban viszont több játékkal, különféle foglalkozásokkal ez sem lehetetlen, de akár futópaddal is próbálkozhatnak a gazdák. Utóbbi megoldással ráadásul az emberek is fitten tarthatják magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában