átadó

2020.11.13. 14:15

Magyarok Kenyere: 400 kg liszt került a Letenyei Gyermekekért Alapítványhoz

Pénteken 400 kilogramm liszt került a Letenyei Gyermekekért Alapítványhoz a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem országos program keretében. A jelképes átadót az Andrássy Gyula Általános Iskola udvarán tartották, itt az alapítvány kuratóriumának elnöke Tóthné Hóbor Edit vette át a lisztet Vida Lászlótól, a Letenyei Polgári Egylet elnökétől.

Korosa Titanilla

A képen (b-j) Cseresnyés Péter, Simon Márta, az iskola igazgatója, Tóthné Hóbor Edit és Vida László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Mint azt Vida László a letenyei, nagykanizsai és környékbeli gazdák nevében is szólva elmondta: a jótékony adományozáshoz három éve csatlakoztak. Azóta évről évre több felajánlott búzát sikerül összegyűjteniük, egyre több gazdálkodó csatlakozik a kezdeményezéshez segítő szándékkal a gyermekek érdekében. Idén a térségben 36 mezőgazdasági vállalkozó, őstermelő vett részt a programban és összesen 4660 kilogramm búzát ajánlottak fel. Letenyén az akcióban a helyi polgári egylet és a Muramenti Gazdakör működött közre.

A képen (b-j) Cseresnyés Péter, Simon Márta, az iskola igazgatója, Tóthné Hóbor Edit és Vida László
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A nem kis mennyiségű liszt tárolását és a tüskeszentpéteri malomba szállítását Varga Tibor és családja vállalta fel díjmentesen. Az őrlést követően a csomagolt termék pedig környékbeli, illetve Kárpát-medencei alapítványokhoz, civil szervezetekhez került. A Mura-menti településen a Letenyei Óvodákért „Kincsesládikó” Alapítvány 200 kg, a Letenyei Gyermekekért Alapítvány pedig 400 kg lisztet kapott.

Az átadón részt vett és az akciót méltatta Cseresnyés Péter államtitkár, a térséggyűlési képviselője is. Hangsúlyozta, hogy nagyszerű ez a több éve tartó kezdeményezés, melyben részt vesznek a Nagykanizsa, Letenye környéki gazdák is, majd köszöntet mondott tevékenységükért. Mint a politikus kiemelte: a gazdák munkájának eredménye alapítványokhoz, illetve iskolákhoz, óvodákhoz kerül, így gyerekek étkeztetéséhez tudják felhasználni. Ezzel is mutatva a magyar gazdák társadalomhoz való kötődését és azt, hogy mennyire fontosnak tartják, hogy támogassák a jövő nemzedékét.

Tóthné Hóbor Edit és Simon Márta, a letenyei általános iskola igazgatója megköszönték a hasznos adományt, hozzátéve, hogy a tervek szerint a lisztből jeles alkalmakra készítenek majd a gyerekeknek finomságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában