Vigyáznak tűzre, vízre és a közbiztonságra is

2020.11.10. 07:00

Lövészversenyt tartott a Sümegcsehi Polgárőr Tűzoltó Egyesület

Lövészversenyt rendezett szombaton a kisváros lőterén a Sümegcsehi Polgárőr Tűzoltó Egyesület. A járványveszély miatt viszonylag szűk körben.

Fincza Zsuzsa

A Zalaszentgróton lezajlott lövészverseny résztvevői Fotó: Fincza Zsuzsa

Fotó: Picasa

Az 1993-ban alakult, jelenleg 56 fős polgárőrség tagjai közül sokan az önkéntes tűzoltó egyesületet is erősítették, és a hatékonyabb munka érdekében 4 éve már egy csapatban őrködnek 3 falu (Sümegcsehi, Nagygörgő, Döbröce) köz- és tűzbiztonsága felett. A polgárőr szövetség mellett szoros a kapcsolatuk a katasztrófavédelemmel is. Helyben gyors segítséget jelentenek tűzoltásban, helytállnak árvizeknél, esőzések idején.

A Zalaszentgróton lezajlott lövészverseny résztvevői Fotó: Fincza Zsuzsa

A sümegcsehi egyesület tagjainak polgárőrfeladatai között prioritást élvez a gyerekek és az idősek biztonsága, aminek érdekében együttműködnek a település intézményeivel, az óvodával, a körzeti általános iskolával, az érintett polgármesteri hivatalokkal, a rendőrséggel, és szinte napi a kapcsolatuk az idősgondozást végző szakemberekkel. Ez utóbbi szövetségnek egyébként a téli időszakban, illetve – akárcsak tavasszal – a mostani járványveszélyben is nagy hasznát veszik. Ügyelnek a segítségre szorulókra, figyelik, hogy „füstöl-e a kéményük”, van-e elegendő ennivalójuk, nem fogyott-e el a gyógyszerük. A három falu mellett jókora külterület is tartozik az egyesülethez, így hetente leg­alább négy alkalommal hat-hat órát járőröznek a mezei, erdei utakon is.

Szép számú csapatépítő szabadidős programjaik egyike a sportlövészet, aminek Sümegcsehiben – mint megtudtuk – évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak. A sportolás mellett nem titkolt céljuk a tagság, illetve különösen a fiatalok honvédelmi nevelése, felkészítése, és ennek érdekében a hétvégi versenyen indulhattak a polgárőrök családtagjai és az ifjú polgárőrök is. Kulcsár Attila, az egyesület elnöke és Keszey Ernő tűzoltó parancsnok kérésére Krajczár Zsolt, a Zalaszentgróti Lövészklub vezetője (aki egyúttal a sümegcsehi polgárőrségnek is tagja) az egyesület rendelkezésére bocsátotta a klub által működtetett lőteret. A lőlapokon produkált találatokat Farkas Gábor lőtérvezetővel összesítették, a versenyhez használt lőszert a polgárőr egyesület biztosította.

A lövészversenyben a legjobb eredményt a férfiak között Kulcsár Jenő, a nők között Kristyánné Raffai Anita érte el, az ezüstérmeket Kristyán Csaba és Kristyán Tímea, a bronzokat pedig Henczi György, illetve Kulcsár Attiláné érdemelte ki.

Míg a versenyzők és segítőik a lőállásokban voltak elfoglalva, Keszey Norbert felügyelete mellett elkészült a nagy kondér vaddisznópörkölt is, így senkinek sem kellett korgó gyomorral várnia az eredményhirdetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában