fásítási program

2020.11.05. 07:00

Kőriseket és hársakat ültettek Gyenesdiáson

Kőrisek és hársak kerültek a településre, melyeket a napokban ültettek el a nagyközségben. Az önkormányzat a fásítási program keretében, pályázati támogatással valósította meg a környezetszépítő fejlesztést.

Keszey Ágnes

Két önkormányzati területre összesen harminc darab fát ültettek a minap Gyenesdiáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Országfásítási programja vidékfejlesztési projektjében nyert az önkormányzat 30 fát, valamint az ültetéshez szükséges karót és védőhálót. A csemetékből a Faludi-síkra, illetve a focipálya melletti zöldterületre is került. A fafajtákat az önkormányzat választhatta ki a program keretében. Az előbbi területre keskeny levelű és magas kőrisek kerültek, a sportpálya melletti részt pedig kis levelű hársok díszítik.

Két önkormányzati területre összesen harminc darab fát ültettek a minap Gyenesdiáson
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

– Próbáltunk olyan növényeket válogatni, hogy megfelelőek legyenek e két helyszínre. Ezt a fejlesztést próbáltuk beilleszteni a későbbi fásítási akciókba is, hiszen folytatjuk ezt a jövőben – mondta el lapunknak Gál Lajos polgármester a napokban megvalósult ültetés után. A településvezető hozzátette, hogy a létrehozandó új temető területére örökzöldeket telepítenek majd: ide erdeifenyők és cédrusok kerülnek. A településen egyébként korábban is nagy figyelmet fordítottak a zöldterületek, a növényzet sokszínűségére: az Egy ház, egy szőlő akciók mellett mandula- és cseresznyefákat is ültettek az elmúlt években. Az Országfásítási program keretében egyébként a pályázó településekre összesen 12 ezer fa került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában