Koronavírus Zalában

2020.11.28. 07:00

Élő közvetítéssel is segítik az adventre hangolódást Keszthelyen

Rendhagyó adventre készül a város, hiszen a közösségi gyertyagyújtások elmaradnak, nem lesz adventi vásár és programsorozat sem, de a Fő tér ezúttal is ünnepi díszbe öltözött, és igyekeznek segíteni a lelki készületet.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint és Csótár András a város karácsonyfája mellett tartott sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Idén a polgármesteri keretből megújult a betlehem. Mint Nagy Bálint polgármester elmondta, a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt ugyan a teljes szoborcsoportot nem tudták megvásárolni, de a Szent Család 150 centiméteres alakjai már láthatók a tavalyi betlehemházban, amely ledes háttérvilágítást kapott, s mindennap 10 és 19 óra között várja a látogatókat. A város 12 méteres, háromszázezer forint értékű karácsonyfáját a Bakonyerdő Zrt. ajánlotta fel, erre háromezer izzó és 250 dísz került.

– Tavaly először voltak láthatók a Fő téren, a szökőkúttal párhuzamosan az általános iskolák tanulói által feldíszített kis fenyőfák, amik nagy sikert arattak – folytatta Nagy Bálint –, így a megkezdett hagyományt idén folytatjuk. Most hét iskola és hat óvoda alkotásai fogadják az ide érkezőket az adventi időszakban.

Nagy Bálint és Csótár András a város karácsonyfája mellett tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A sajtótájékoztatón Csótár András, az emberi erőforrások bizottságának elnöke arról beszélt, a gyertyagyújtást most nem lehet közösségi eseményként megrendezni, de ennek a nehéz időszaknak a negatív következményei nem érződhetnek a város hangulatán.

– Éppen ezért a Keszthelyi Televízió élőben közvetíti majd az alkalmakat műsorában és Facebook-oldalán vasárnaponként 17 órától, így mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy a bekapcsolódjon a lelki készület e fontos mozzanatába – tette hozzá a képviselő.

A Fő téren csak Nagy Bálint és a történelmi egyházak egy-egy képviselője lesz jelen a gyülekezési korlátozás miatt. E hét vasárnapján Tál Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa, majd sorrendben Zichy Emőke református lelkipásztor, Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész, végül Mezei András, a Kis Szent Teréz-templom plébánosa osztja meg gondolatait a nézőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában