a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésében

2020.11.13. 11:30

Elkezdődhet végre a körforgalom építése Nagykanizsán

Régóta tudott, hogy a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződése a városi közlekedés egyik legkritikusabb, balesetveszélyes helyszíne. A probléma megoldását Cseresnyés Péter államtitkár, ország­gyűlési képviselő már évek óta szívügyének tekintette. Mint arról a minap beszámolt: hosszú tárgyalásokat követően, közbenjárásának eredményeként sikerült forrást találni a körforgalom megépítésére.

Pásztor András

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésében. Ahogy a képen is látszik, óriási forgalmat bonyolít a csomópont

Fotó: Gergely Szilárd

A csomópont keleti, nyugati és északi ága az országos közúthálózat része, csupán a déli ág (Petőfi utca) áll önkormányzati tulajdonban. Ennek megfelelően a csomópont kezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Természetesen a társaság előtt is ismert a csomópont problémája, ezért már hosszú évek óta szerepel a fejlesztési tervei között annak átépítése.

– Már 2011-ben készült egy tanulmányterv, amely körforgalom kialakítását javasolta, sőt az engedélyezési tervdokumentáció is rendelkezésre áll – mondta Balogh László polgármester, aki – ahogy több más fejlesztési elképzelés megvalósításához – ehhez is Cseresnyés Péter államtitkár támogató segítségét kérte.

– Már a körforgalom tervezésére is a kormány biztosított forrást 2014-ben, s most a kivitelezéshez is jelentős összegű támogatást ad az állam – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki örömmel számolt be a minap arról, hogy a közelmúltban pozitív döntés született a körforgalom megépítéséről. – A kormány több mint félmilliárd forintot biztosít a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésének körforgalmi csomóponttá történő átépítésére, az ehhez szükséges anyagi forrást rövidesen megkapja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Reményeim szerint a kivitelezés a jövő évben elkezdődhet.

Cseresnyés Péter azt is elmondta: a becsült összeg mértékét az egész kereszteződés megnagyobbítása, illetve a közművek kiváltása teszi indokolttá. A politikus hozzátette: eddig és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy Nagykanizsa fejlődjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában