Koronavírus Zalában

2020.11.11. 15:46

Bezárnak a Keresztury VMK intézményei

A keddi kormánydöntés értelmében szerdától nem fogad látogatókat a Keresztury VMK. Az intézmény igazgatója, Flaisz Gergő lapunknak elmondta, remélik, hogy a szigorítások eredményeként minél előbb javul a helyzet s újra kinyithatnak.

Mozsár Eszter

Forrás: feol.hu

Fotó: Elekes Gergő

Néhány hete várható volt, hogy emelkedik a fertőzöttek száma, a nagyobb programokat már akkor lemondták. Az Art mozi filmvetítéseire az elmúlt hónapokban kevesen váltottak jegyet, ott sajnos érződött a tavaszi pandémia hatása – nyilatkozta az intézményvezető.

A közösségi oldalukon megjelent hirdetmény szerint harminc napig nem működnek a klubok, szakkörök, tanfolyamok, valamint szünetelnek a művészeti csoportok összejövetelei. Mivel két alapfokú művészeti iskolának székhelye a VMK, ők egyelőre állásfoglalást várnak, ugyanis 8. osztályig fogadhatnának gyerekeket. A nagyközönség előtt zárva van a Hangverseny- és Kiállítóterem, a Kézművesek Háza, az Art mozi és az újonnan nyílt MimikArt Galéria. Az Apáczai Művelődési Központa látogató nem, a tornatermébe csak a versenysportolók, csapatok léphetnek be. Flaisz Gergő felhívta a figyelmet arra, hogy jegyeket egyelőre nem tudnak visszaváltani.

Malek Andreával például még egyeztetnek egy későbbi koncertidőpontról. A múlt héten nyílt Herendi és pillangókiállítás egyelőre nem látogaható, ám január 16-ig biztosan marad a városban. Az intézmény munkatársai a következő 30 napban a jövő évi programokat szervezik, leltároznak, selejteznek, karbantartási munkákat végeznek. A könyvtárak működésének mikéntjéről a bibliotékákkal egyeztetnek.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában