Egymillió forint Gébártra

2020.11.03. 07:00

Alkotói támogatások Zalába a Nemzeti Kulturális Alapból

Egymillió forinttal segíti a Gébárt 30 elnevezésű, több helyszínen megvalósuló kiállítás megrendezését és a hozzá kapcsolódó katalógus elkészítését és kiadását a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) képzőművészeti kollégiuma – derült ki a többek között az NKA pályázatait is koordináló Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közleményéből.

Gyuricza Ferenc

A támogatás kedvezményezettje a Keresztury Dezső Művelődési Központ. Ugyanez a kollégium 200 ezer forint támogatást nyújt a lendvai Pál Katja képzőművésznek.

Az NKA könnyűzenei kollégiuma is döntött alkotói támogatásokról, Zalából a nagylengyeli Berkes Dániel, a zalaegerszegi Koller László, illetve a teskándi Medgyesi Anna 250-250 ezer forintot kap a Kalimpa zenekar új dalainak létrehozására. A nagykanizsai Horváth Cintia önálló albumának elkészítését, a keszthelyi Kovács Felicián önálló zeneművének megkomponálását, a kehidakustányi Lovas András közösségi zenekészítési elképzeléseit, valamint a petrikeresztúri Sebestyén Áron zeneszerzői és szövegírói munkásságát ugyancsak 250-250 ezer forinttal segíti a nonprofit szervezet, s ugyanekkora összeget kap a nagykanizsai Milei Bálint Attila is az Abigél zenekar Dark Passanger című kislemezének megvalósítására. A Zalacsében élő Monostori János 150 ezer forintos támogatást fordíthat új dalok létrehozására, a zalaegerszegi Polgár Péter alkotói támogatása pedig ezúttal 100 ezer forint.

Miniszteri hatáskörű döntés eredményeként a letenyei Fáklya Művelődési Ház hárommillió forintot kap az NKA által kezelt keretből a Muramenti Napok – Hármashatár Fesztivál megrendezésének költségeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában