Koronavírus Zalában

2020.11.13. 13:58

A járvány miatt később lesz csak „élet” a bánokszentgyörgyi piacon

A falu saját erejéből és a TOP-program támogatásából elkészült a község saját termelői piaca. Azonban a vásárlók és az árusítók csak a későbbiekben vehetik birtokba a korszerű, esztétikus létesítményt.

Szabó Zsófia

Baumgartner László, Bánokszentgyörgy polgármestere és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a termelői piac helyszínbejárásán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Annak ellenére, hogy jó ütemben haladt a piac építése, jó ideig nem lesz benne élet. A járványhelyzet miatt vásárokra és közösségi rendezvényekre minden bizonnyal nem kerül sor idén. A létesítménynél tartott pénteki helyszínbejáráson Baumgartner László, Bánokszentgyörgy polgármestere felidézte: 26 millió forintot nyertek még korábban a terület-és településfejlesztési operatív programon a piac építéséhez. Saját erőből is jelentős összeget, 5 millió forintot fordítottak a kivitelezésre.

Baumgartner László, Bánokszentgyörgy polgármestere és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő a termelői piac helyszínbejárásán Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

-Azzal a céllal építettük a piacot, hogy a helyi és a környező települések termelőinek, kézműveseinek helyszínt biztosítsunk a termékeik értékesítésére – mondta Baumgartner László. – Az is fontos szempont volt, hogy a helybéliek, illetve más községekből hozzánk érkező vendégek kedvezményesen, minőségi, termelői árut vehessenek. Szabadtéri, standokkal gazdagított árusítótér és kiszolgáló helyiségek, köztük raktár, vizesblokkok teszik komfortossá és modernné a piacunkat, amely adottságaitól fogva közösségi, szórakoztató rendezvényeknek is méltó teret biztosít a jövőben. Annak ellenére, hogy egyelőre nem nyitunk meg, érdeklődők már voltak a termelők részéről az árusítás lehetősége iránt. Amint a járványhelyzetnek vége, várunk mindenkit a piacra, havi vagy heti rendszerességgel – összegezte Bánokszentgyörgy polgármestere.

Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is. Felidézte: a nap folyamán egy online konferencián is részt vett, amelynek témája a térség, Dél-Zala, Murafölde és környéke turisztikai fejlesztése volt.

-Minél több turistát szeretnénk a fejlesztések révén is a térségbe csábítani. Olyanokat, akiknek fontos a magyar vidék megismerése – fogalmazott a politikus. – Ahhoz viszont, hogy sok aktív turistát, köztük kerékpárosokat, gyalogosokat lássunk a térségben, kellenek olyan események, amik vonzzák őket. A bánokszentgyörgyi piac is hozzájárulhat ehhez: a helyben, őstermelők által kínált, helyi ízek révén – mondta Cseresnyés Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában