még készül a térelem

2020.11.18. 11:00

A felirat kifejezi: a falu lakóinak becses e hely

A településen élők identitását erősíti a nemrégiben a hivatal elé kihelyezett fotópont. Németh Géza polgármester a betűk különböző színét azzal magyarázta, hogy számukra „becs e hely”.

Benedek Bálint

Németh Géza büszke a falu legújabb ékére Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A sárga és bordó színű, fémből készült feliratot az önkormányzat saját forrásából állíttatta, ám nem készült még el teljesen. Németh Géza elmondta: a térelem már jelenlegi formájában is felkeltette a helyiek és az átutazók figyelmét. Később pedig magasított, tartós betontalapzatra kerülnek majd a betűk, amelyeket a lakossági igényeknek megfelelően meg is világítanak.

Németh Géza büszke a falu legújabb ékére Fotó: Szakony Attila

– A falu közössége mellett az internetes oldalakon is népszerű a fotópont, egyre többen töltenek fel képeket a betűkről – folytatta Németh Géza. – Ezzel el is értük a célunkat, hiszen nekünk az a legfontosabb, hogy a helyiek identitását és kötődését erősítsük. Büszkék vagyunk arra, hogy a település nevében benne van: becs e hely. Igenis megbecsüljük a helyet, ahol élünk. Emellett ebben a nehéz időszakban egy kis színt csempésztünk a megjelenésünkbe. Az idén nem szervezhetünk összejöveteleket, de rendhagyó módon a fotópont előtt helyezzük el az adventi koszorút is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában