Az állatok világnapján

2020.10.14. 07:00

Nemes gesztus! Ovisok is adományoztak a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelynek

Az állatok világnapját a járványhelyzetre tekintettel rendhagyó módon ünnepelték meg a Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK intézményeiben, a baki, sárhidai, csatári és bocföldei óvodában.

ZH

Fotó: baki óvoda

A szeptember elején újjászerveződött Zöld Óvoda Munkacsoport különleges programot szervezett az állatok világnapja alkalmából: gyűjtést kezdeményezett a Zalaegerszegen működő Bogáncs Állatmenhely lakói számára. A szülők és gyermekek az óvodák előterében kihelyezett kosarakba rakhatták a felajánlásra szánt állateledeleket, takarókat. Az adomány egy sárhidai édesapa jóvoltából ért célba, számolt be róla a munkacsoport nevében Gálné Hóbor Tímea intézményvezető és Kovács Kinga Katalin csatári tagintézményvezető.

Fotó: baki óvoda
Fotó: baki óvoda

A szülők bevonásával képsorozatot állítottak össze és vetítettek le az óvodákban a gyermekek háziállatairól, és rajzpályázatot hirdettek. A pályamunkákat a csatári tagintézmény homlokzati nyílászáróin állították ki, így bárki megnézheti azokat.

Fotó: baki óvoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában