bíznak a csodában

2020.10.22. 11:30

Négy éves volt Zétény, amikor elgázolták Nagykanizsán, most gyűjtés indult a kezeltetésére

Gyűjtés indult a Facebook-on annak a kisgyermeknek a kezeltetésére, akit édesanyjával a Balatoni úton, egy kijelölt gyalogátkelőhelyen gázolt el egy cserbenhagyó autós 2018 áprilisában.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Jótékonysági Licit Gondi Zétényért

A baleset, ami mindent megváltoztatott

Mint arról lapunk is beszámolt: 2018 április 15-én vasárnap 20 óra körül egy zebrán akart átkelni édesanyjával és édesapjával az akkor 4 éves kisfiú, Zétény. Az egyik sávban érkező autós megadta az elsőbbséget és átengedte a családot, a másik sávban jövő azonban nem, gyakorlatilag fékezés nélkül elgázolta az édesanyát és kisfiát, az apuka pedig mindennek szemtanúja volt. Az autós segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ám a fekete Mercedes-t és sofőrjét nagyon hamar kézre kerítették a zalai rendőrök.

Fotó: MTI/Varga György

Életmentő műtétet hajtottak végre rajta

A négyéves gyermek életveszélyes, édesanyja pedig súlyos sérülést szenvedett. Zétényt azonnal Pécsre szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. El kellett távolítani a koponyacsontját, hetekig mesterséges kómában tartották, élet és halál között lebegett. Stabilizálása után a megyei kórházban kezelték tovább, ám az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket, úgy tűnt, Zétény örökké ágyhoz kötött marad.

Fotó: Jótékonysági Licit Gondi Zétényért

Hála Istennek, nem így történt, Zétény mára újra megtanult enni, segítséggel már sétálni is tud és a beszéde is egyre érthetőbb.

Bíznak a csodában – a cél a felépülés az önálló élethez

A család igyekszik minden követ megmozgatni, mindent megtesz Zétényért, bíznak a csodában – a cél a felépülés az önálló élethez. Ehhez azonban még sok-sok éven át tartó rehabilitáció szükséges, ezt most Zalaegerszegen és a fővárosban végzik, s rendszeres időközönként Pécsre is vissza kell járniuk kontrollra. A kisfiú 24 órás felügyeletet kíván, édesanyja végig mellette van, az apuka dolgozik, az ő fizetéséből és az ápolási segélyből mindezt finanszírozni nagyon nehéz.

A család küzdelmében kíván segíteni egy nagykanizsai karitatív csoport Stimecz Fridolin vezetésével, amely hasonló céllal már több jótékonysági focikupát is rendezett. A következőt Zéti támogatására tervezik 2021-ben (ez már a hetedik lesz), de azt ma még senki nem tudja, hogy a Covid-helyzet miatt valóban megrendezhetik-e. A bizonytalanság miatt – no és mert a családnak addig is szüksége van segítségre – a csoport gyűjtést indított a Facebook-on egy kifejezetten e célra létrehozott licitoldalon, mely a „Jótékonysági licit Gondi Zétényért” címen érhető el. De aki akar, közvetlenül is utalhat a családnak. Itt és a „Jótékonysági Kupa-Nagykanizsa” oldalon minden ehhez szükséges információ megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában