Új aszfaltburkolatot kapott

2020.10.14. 07:00

Még ősszel folytatják a közlekedési infrastruktúra javítását Zalatárnokon

Kezelésre szorul az önkormányzati tulajdonban lévő útjaink többsége, egyes szakaszok egyenesen katasztrofális állapotban vannak. Az egyik legnagyobb problémát a Rózsa utca jelentette.

Gyuricza Ferenc

A Rózsa utcában Kiss László hengerezi az új aszfaltburkolat kopórétegét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezzel indokolta Soós Zsolt polgármester azt a közel 11 millió forintos útfelújítást, amelyet ezekben a napokban végeztek Zalatárnokon a Magyar Falu Program támogatásával. A kivitelezők a Rózsa utca 360 méteres szakaszán a padkanyesést követően kiegyenlítő aszfaltréteggel tüntették el a kátyúkat és gödröket, majd a kopóréteg is a helyére került. A munkák befejezését a padkázás jelentette, amivel szintén elkészültek.

A Rózsa utcában Kiss László hengerezi az új aszfaltburkolat kopórétegét
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

- A Rózsa utcában található a település egyik közparkja, a Bárczai kert, valamint családi házakhoz is vezet ez az útszakasz, tehát mindenképpen szükség volt a felújítására – magyarázta a polgármester. – Már az előző önkormányzati ciklusban is volt kísérlet a munkálatok anyagi fedezetének megteremtésére, az akkori képviselő-testület által benyújtott pályázat azonban sikertelen volt. Nagy örömünkre a Magyar Falu Program lehetőséget teremtett a felújításra.

Soós Zsolt hozzátette, az ősz folyamán tovább folytatják a helyi közlekedési infrastruktúra javítását, ami elsősorban kátyúzásokat foglal magába. Emellett – szintén a Magyar Falu Program keretében – további önkormányzati tulajdonban lévő utak, útszakaszok felújítására nyújtanak be pályázatot.

– Van egy másik sikeres programunk, mintegy kétmillió forint értékben tudunk közterület-karbantartó eszközöket vásárolni – sorolta tovább a polgármester. – Ezeknek a beszerzése folyamatban van. A közterületek szépítése, gondozása ettől függetlenül is zajlik, részben önkormányzati munkával, részben közösségi összefogással szépül meg a temetőben a kereszt melletti terület és a tó környéke, ahol a szobrokat is sikerült rendbe tenni. Ezeket a közösségi munkákat a jövőben is szeretnénk folytatni, s bízunk benne, hogy minél több helyi lakos csatlakozik.

Soós Zsolt beszélt arról is, hogy az önkormányzati képviselő-testület összetételében változás történt, Lévayné Szabó Klaudia magánéleti okok miatt lemondott mandátumáról, helyére Pappné Zsálek Margit került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában