Koronavírus Zalában

2020.10.11. 20:00

Kutyanyakörvvel fojtogató férfi; kanizsai kézigránát és a költöző buszpályaudvar – Ezeket olvastátok a héten

Összeállításunkból kiderül, hogy melyek voltak a hét legfontosabb Zala megyét érintő történései, információi.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Meghalt Tarnóczky Attila

Szombaton kaptuk a szomorú hírt, 75 éves korában elhunyt, Tarnóczky Attila tanár, országgyűlési képviselő, Nagykanizsa alpolgármestere és helytörténész. A részletekért kattintson IDE.

Tarnóczky Attila
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Elhunyt Ódor Imre, szepetneki plébános

Életének 77., áldozópapi szolgálatának 51. évében elhunyt Ódor Imre szepetneki plébános, címzetes esperes, tiszteletbeli kanonok. Halálhírét a letenyei Szentháromság Plébánia osztotta meg a hívekkel. A részletekért kattintson IDE.

Ódor Imre
Fotó: Szombathelyi Egyházmegye – Püspöki Hivatal

Fogva tartotta, kutyanyakörvet csatolt rá, és azzal fojtogatta fiatalkorú barátnőjét egy nagykanizsai férfi

Fogva tartotta, megverte, megalázta fiatalkorú barátnőjét az a 35 éves nagykanizsai férfi, akinek letartóztatását indítványozta az ügyészség. A részletekért kattintson IDE.

Kézigránátot találtak a Petőfi szobor alatt Nagykanizsán

Egy német gyártmányú, nyeles kézigránát fejet találtak nemrégiben a Deák téri Petőfi szobor talapzata alatt. A robbanótestet a tűzszerészek már elszállították a helyszínről, de a területet szalaggal lezárták. A részletekért kattintson IDE.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szalagkorlátnak ütközött egy autó a 76-os főúton

Szalagkorlátnak ütközött egy autó szerda délután a 76-os főúton, Nagykapornak közelében. A részletekért kattintson IDE.

Ráfutásos balesetet szenvedett négy gépkocsi Zalaegerszegen

A megyeszékhelyen a Balatoni úti felüljárón kora délután, három óra előtt nem sokkal forgalmi okból állt a kocsisor, amikor egy, a város felől érkező autó, feltehetően figyelmetlenségből, nekiütközött az előtte haladónak, végül négy gépkocsi szenvedett balesetet. A részletekért kattintson IDE.

Koronavírus Zalában: Balaicz Zoltán tájékoztatója

Újabb tájékoztatót adott ki hétfőn Zalaegerszeg polgármestere. A részletekért kattintson IDE.

Jövőre kadétképzés indul Zalaegerszegen

A jövő tanévben a honvéd kadét programban elkezdődik a gépjármű mechatronikai képzés a Munkácsy Mihály Technikumban. Az erről szóló engedélyezési okiratot kedden délelőtt a Széchenyi téri díszteremben nyújtotta át dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Balaicz Zoltán polgármesternek. Az iskolát fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrum nevében Szabó Károly kancellár, valamint Vizlendvai László főigazgató vette át az okmányt. A részletekért kattintson IDE.

Költözik a hévízi buszpályaudvar

Hamarosan kiköltözik a hévízi buszpályaudvar a belvárosból a Nagyparkoló tér mögötti területre, s ezzel megkezdődhet az egymillárdos gyógyhelyfejlesztési projekt a Kölcsey utca környékén. A részletekért kattintson IDE.

Így néz majd ki az új autóbusz-pályaudvar a nagyparkoló mögötti területen Forrás: önkormányzat

Forgalomtechnikai intézkedések Nagykanizsán

A város több pontján sebességkorlátozást léptet életbe, új útburkolati jeleket fest fel és forgalomtechnikai változtatásokat hajt végre a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. A részletekért kattintson IDE.

Nagykanizsa több pontján intézkedik a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. a balesetveszélyes helyzetek megelőzése érdekében sebességkorlátozó táblát szerel fel Tivolt Zsolt a kiskanizsai Principális-hídnál. Fotó: Szakony Attila

Eltűnt Soma, a szentiváni önkéntes tűzoltók kutyája

Eltűnt a Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület kutyája. Somának még augusztus közepén veszett nyoma, szó szerint. Aki segít megtalálni, 70 ezer forint nyomravezetői díjban részesül. A részletekért kattintson IDE.

Soma nagy termetű, vörös színű, belga juhász-kaukázusi keverék kan
Fotó: ZÖTE

A ZTE FC edzőmeccsen 2-1-re verte a Haladást

A ZTE FC pénteken délben zárt kapus edzőmérkőzést játszott Szombathelyen a Haladással, amit az egerszegiek 2-1-re nyertek meg. A találkozón a válogatottba meghívott Babati Benjamin sérülés miatt még nem lehetett ott, ám azt elárulta: a csapattal csütörtök este közösen szurkoltak a magyar válogatott sikeréért. A részletekért kattintson IDE.

Tajti Mátyás (a labdával) kezdett és a háttérben látható Szépe János is
Fotó: Unger Tamás

Zalában forgatta új videoklipjét a Bohemian Betyars

Zalai tájakon forgatta legújabb videoklipjét a folk és punk hatású popzenét játszó Bohemian Betyars. Az Ellentétek balladája című dal premierje hétfőn este volt. A részletekért kattintson IDE.

Te ki tudod mondani elsőre, hogy Iklódbördőce? – Mutatjuk Zala megye legérdekesebb településneveit!

Vas megyének ott van Pornóapáti, Pestnek pedig Sári, ahová Bugyin keresztül vezet el az út. Nem kell azonban elhagyni szép Zalánkat se, ha furcsa településneveket szeretnénk találni. A részletekért kattintson IDE.

Ilyenkor már túl hűvös a Balaton fürdőzésre? A keszthelyi egyetemista rácáfol

Horváth Dániel, keszthelyi egyetemista péntek délután úgy döntött, úszik egyet a Balatonban. A részletekért kattintson IDE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában