A kérelmet egészségi állapota miatt nyújtotta be

2020.10.14. 19:27

Közös megegyezéssel távozott dr. Kvarda Attila, a keszthelyi és hévízi kórház főigazgatója

Saját kérésére felmentette az illetékes miniszter dr. Kvarda Attilát a keszthelyi és hévízi kórház főigazgatói tisztsége alól. A kérelmet a szeptember végén távozott vezető egészségi állapota miatt nyújtotta be.

ZH

Dr. Kvarda Attila

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Péter B. Árpád

A döntés indokairól a Keszthelyi Televízió Híradójának nyilatkozott dr. Kvarda Attila, aki 2009 januárja óta volt a keszthelyi kórház főigazgatója, míg a hévízi egészségügyi intézményt egy évtizede vezette. Mint az interjúban elmondta, egészségi állapota miatt kérte a minisztertől munkaviszonyának megszüntetését közös megegyezéssel még augusztusban.

Dr. Kvarda Attila
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap / Archív

– Megfelelő koncentrációban, megfelelő odafigyeléssel nem tudom a feladatomat ellátni, és a változás következtében folyamatosan hosszabb időre esetleg távol kell lennem. Azt gondolom, főleg a jelenlegi időszakban, amikor a koronavírusra fokozottabban kell készülni, nem engedheti meg egy főigazgató, hogy hosszabb időre távol legyen. Ezért azt gondolom, az intézetek működése, stabilitása szempontjából sokkal előnyösebb, ha távozásom után a két intézményt a szervezeti és működési szabályzat alapján az orvosigazgatók viszik tovább és látják el a főigazgatói feladatokat – mondta el Kvarda Attila a Keszthelyi Televíziónak.

A kórház vezetését lapunk információi szerint szeptember végén adta át dr. Kvarda Attila. A KTV tudósítása kitért arra, hogy a volt főigazgató távozása kapcsán szóbeszéd indult el a városban. Lemondását többen összefüggésbe hozták azzal, hogy tavasszal – a megyei kórházhoz hasonlóan – 1,9 millió forint értékben rendelt a két városi kórház egészségügyi védőeszközöket a piaci szférából, FFP2 és FFP3 maszkokat. A főigazgató a televíziónak felidézte: nyáron a Készenléti Rendőrség nagy értékű csalás miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított, ennek a vizsgálatnak várják az eredményét.

Az interjúban dr. Kvarda Attila hozzátette: úgy gondolja, a beszerzéssel és a pénzügyi teljesítéssel semminemű szabálytalanság nem történt. A tudósításban az is elhangzott, hogy a főigazgató a Keszthelyi Kórházat 400 ezer forint készpénzzel és 305 millió forint, számlán lévő összeggel, míg a hévízi kórházat hasonló összegű készpénzzel és 380 millió forint, számlán lévő összeggel adta át.

Szerkesztőségünk szerdán kereste a volt főigazgatót további részletekért, de lapzártáig nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában