előadássorozat

2020.10.15. 07:00

Jó példák helyi vállalkozóktól – Szakmai rendezvényt tartottak Kanizsán

Kézműves termelők és sikeres helyi vállalkozók osztották meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel szerdán a Bogdán János Cigány Közösségi Házban tartott szakmai rendezvényen.

Szabó Zsófia

Horváth Ferenc és Lendvai Ferenc vállalkozó, Teleki László elnök, Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Héhl Gina projektmenedzser és Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. vezetője

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

A termelői bemutatóval egybekötött előadássorozatot az Anosztru Országos Egyesület szervezte, a város roma nemzetiségi önkormányzatának köz­reműködésével, a kanizsai foglalkoztatási paktum projekt keretein belül. Teleki László, az egyesület elnöke elmondta: a tegnapi rendezvény, csakúgy, mint a múlt hónapban tartott programjuk, azt a célt szolgálta, hogy minél szélesebb körben bemutatkozhassanak a helyi kistermelők. Emellett a vállalkozói ambíciókkal rendelkező embereknek ötleteket és segítséget akartak adni – szintén helyi, már befutott vállalkozók példája révén – a vállalkozóvá váláshoz.

Horváth Ferenc és Lendvai Ferenc vállalkozó, Teleki László elnök, Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Héhl Gina projektmenedzser és Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. vezetője Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– A jó példa ragadós. Olyan, ma már sikeres vállalkozók is ellátogattak a rendezvényünkre, akik annak idején éppen ebből a célcsoportból indultak, akiknek napjainkban szervezzük a paktumprogramjainkat. Fontos, hogy ne csak példát mutassunk, hanem minden szakmai segítséget, támogatást megadjunk, ami tőlünk telik. Most nem a leghátrányosabb helyzetű embereket szólítjuk meg elsősorban. Inkább azokat, akik már rendelkeztek tartós munkaviszonnyal, ami már kiindulási alapot adhat a jövőbeni előrelépésükhöz – fogalmazott Teleki László elnök.

A program jövő hónapban újabb szakmai előadásokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában