nyelvek európai napja

2020.10.02. 12:00

Játékosan tanulták az idegen nyelveket a Thúry Szakképző Iskola diákjai

A Thúry Szakképző Iskolában nemrégiben ismét megünnepelték a nyelvek európai napját, mellyel az intézmény célja az idegen nyelvek népszerűsítése.

Benedek Bálint

A Thúry Szakképző Iskola diákjai, balról: Németh Nikoletta, Horváth Noémi, Péter Fanni, Szabó Martina és Kollár Sára az idegen nyelveket gyakorolták Fotó: ZH

Az előző évek hagyományait követve az idegennyelv-turizmus munkaközösség tanárai különféle, a tanórákon nem megszokott programokkal próbálták felhívni a figyelmet az idegen nyelvek tanulásának fontosságára. A diákok nagy örömmel vettek részt a foglalkozásokon, hiszen a mai modern világhoz igazodva az okostelefonokat is használták. Például egy érdekes applikáció segítségével titkos ügynökök lehettek, míg a másikban karaokeéneklésen szerepelhettek.

A Thúry Szakképző Iskola diákjai, balról: Németh Nikoletta, Horváth
Noémi, Péter Fanni, Szabó Martina és Kollár Sára az idegen
nyelveket gyakorolták Fotó: ZH

Vlaszák Andrea szervező hozzátette: a fiatalok gasztronómiai utazást tehettek többek között Svájcban, Ausztriában és Németországban, sőt felismerhették az európai országok himnuszait, élvezhették egy amerikai vlogger videóit. Közben pedig szinte észrevétlenül szívták magukba a tudást, melynek nagy hasznát veszik a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában