A fejlesztésekre összpontosítanak

2020.10.17. 07:00

Deák-tortával és szakmai beszélgetéssel ünnepeltek Kehidakustányban

A Deák Ferenc születésnapjához kötődő Deák-nap alkalmából a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület Deák-torta kóstolásával egybekötött szakmai beszélgetésre látta vendégül tagjait tegnap.

Varga Lívia

A manapság már Deák-tortaként ismert kávés-mandulás édesség Deák Ferenc kedvenc süteménye volt

Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

A manapság már Deák-tortaként ismert édesség Deák Ferenc kedvenc süteménye volt, receptje szerencsésen fennmaradt, így az akár ma is elkészíthető. A kávés-mandulás finomság az egyesületi kezdeményezésnek is köszönhetően remélhetőleg egyre több helyi és térségi vendéglátó kínálatát fogja gazdagítani, remélik Kehidakustányban.

A manapság már Deák-tortaként ismert kávés-mandulás édesség Deák Ferenc kedvenc süteménye volt Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

– A településen ebben a turizmus szempontjából kihívásokkal teli időszakban is próbálnak a fejlesztésekre összpontosítani – fogalmazott Sándorné Kovács Nikolett turisztikai menedzser. A szakember kiemelte: a január és augusztus közötti időszakban mintegy 35 százalékos volt a vendégéjszakák számának visszaesése Kehidakustányban, azonban júliusban és augusztusban mindössze 3 százalékos volt a csökkenés, tehát a nyári szezonra gyakorlatilag helyreállt a forgalom. Ugyanakkor az őszi időszakban a romló járványügyi mutatók miatt ismét bizonytalanság érezhető a foglalásokban, tette hozzá a turisztikai menedzser.

A Kehidakustányi Turisztikai Egyesület szakmai építkezést folytatva a közelmúltban több térségi partnerrel is szorosabbra fűzte kapcsolatát, így például a Hévízi Turisztikai Kft.-vel, továbbá a környékbeli helyi termelőkkel.

– A kapcsolatépítés célja, hogy különböző tematikájú térségi programcsomagok összeállítása révén a településre érkező vendégek egyre több időt töltsenek el a környéken – folytatta Sándorné Kovács Nikolett.

Jövőre a település turisztikai infrastruktúrája a tervek szerint jelentős fejlődésen megy keresztül, egy megvalósítás alatt lévő gyógyhelyfejlesztési projekt keretében új információs épület épül. Számos új, garantált programlehetőséget biztosítanak majd a beszerzés alatt lévő kerékpárok és segwayek is, továbbá az idén már nagy sikerrel üzemelt az ugyancsak a projekt keretében vásárolt elektromos kisbusz, amellyel falunéző programokat szervezett az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában