Három intenzív nap

2020.10.29. 07:00

A tanárjelölt egyetemisták is gyakoroltak Nagykanizsán

Háromnapos intenzív, angol és német nyelvű tanórákon vett részt a Nagykanizsai Szakképzési Centrum (NSZC) több mint száz diákja.

Szabó Zsófia

A diákokra nyelvtani ismeretek elsajátítása mellett szóbeli gyakorlatok is vártak a tanórákon Fotó: Novák Fruzsina

A rendhagyó nyelvi képzést a Pannon Egyetem jóvoltából rendezték meg. Fülöp Réka, a kanizsai campus kommunikációs koordinátora elmondta: a Nyelvtanulással a boldogulásért programban az egyetem angol, illetve német szakos tanárjelöltjei tartottak tanórákat a Thúry-, valamint a Cserháti szakképző iskola kilenc és tizedik osztályos tanulóinak. Azon kívül, hogy a fiatalok intenzív képzésen vettek részt, s a nyelvi, valamint a kommunikációs képességeiket fejlesztették, azt a célt is szolgálta a program, hogy a tanárjelöltek gyakorolhassanak és könnyebben építsenek ki kapcsolatot a tanítványokkal.

A diákokra nyelvtani ismeretek elsajátítása mellett szóbeli gyakorlatok is vártak a tanórákon Fotó: Novák Fruzsina

Fülöp Réka jelezte azt is: több éve szerveznek hasonló nyelvi kurzusokat. Legközelebb tavasszal tartanak hasonló nyelvórákat a jövő generációnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában