megyei hírek

2020.10.19. 15:36

A kórházigazgató távozása; megkezdődött a per a kanizsai kutyatámadás ügyében – Ezeket olvastátok a múlt héten

Összefoglaljuk az elmúlt hét fontosabb Zala megyei híreit.

zaol.hu

Fotó: Shutterstock

Közös megegyezéssel távozott dr. Kvarda Attila

Dr. Kvarda Attila 2009 januárja óta volt a keszthelyi kórház főigazgatója, míg a hévízi egészségügyi intézményt egy évtizede vezette. A saját kérésére felmentette az illetékes miniszter a két kórház főigazgatói tisztsége alól, miután kérelmet nyújtott be egészségi állapotára hivatkozva. Írásunk itt olvasható!

Dr. Kvarda Attila
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap / Archív

Véletlen balesetnek tartja kutyái életveszélyes támadását a nagykanizsai nő

Az 50 éves nagykanizsai nő büntetőpere hétfőn kezdődött meg a Zalaegerszegi Törvényszéken dr. Gergye Tamás bíró előtt. Súlyos testi sértéssel vádolta meg a megyei főügyészség, mert január 30-án kora délután Nagykanizsán a Péterfai utcai kutyafuttatóból kiszabadult a 2016 óta gondozásában lévő két, hétesztendős staffordshire terrier, és az idős férfira támadó állatok életveszélyes sérüléseket okoztak. A tárgyalásról bővebben ezen a linken írtunk!

Négy autó ütközött a 76-os főúton

Csütörtök délután négy autó ütközött a 76-os főút 61-es kilométerszelvényénél a körforgalom előtti útszakaszon Zalaegerszegen, a helyszínről videóval is jelentkeztünk. A mentők könnyű sérülés gyanújával egy személyt elszállítottak. Cikkünk ezen a linken, videónk pedig a képre kattintva tekinthető meg!

Fotó: jelenet a videóból

Baleset történt Zalaegerszegen – Három embert vittek kórházba

Két személygépkocsi ütközött össze a megyeszékhelyen kedden hajnalban, öt óra előtt nem sokkal. A Stadion úton, a munkacsarnok felől érkező gépkocsi vezetője a Balatoni úti jelzőlámpás kereszteződésbe az elsőbbség megadása nélkül hajtott be, ahol összeütközött a városközpont irányából a Balatoni úton haladó személyautóval. Három személyt kórházba vittek. Az esetről itt olvashat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában