Apáti nevű települések találkozója

2020.09.02. 15:00

Új szőlőfajtát mutatnak be és emlékparkot avatnak Zalaapátiban

Szombaton rendezik meg az Apáti nevű települések találkozóját, amely este az Ismerős Arcok koncertjével zárul.

Péter B. Árpád

A program engesztelő szentmisével kezdődik 10.30-kor, majd felavatják és megáldják a Trianon-emlékparkot a Deák Ferenc úton. Ide kerül az a harang, amelyet a diktátum 100. évfordulójára öntettek.

A 14 órakor kezdődő megnyitó részeként bemutatnak egy helyi nemesítésű, ellenálló csemegeszőlő-fajtát, amely már terem egy zalaapáti birtokon, s 15 órától a helyszínen kóstolni is lehet. A rendezvénytéren termelői vásár nyílik, majd fellépők váltják egymást a színpadon, fél hatkor pedig a vendégek egy RTL Klubon futó sorozat szereplőivel találkozhatnak. Közben népi játszótér, fanyűvő játékpark és nagyanyáink játékai szórakoztatják a legkisebbeket, a nap zárásaként pedig 19 órától az Ismerős Arcok zenekar lép fel.

Mint Vincze Tibor polgármester elmondta, a biztonság érdekében, a szabályokat betartva, több helyszínen várják programok a látogatókat, hogy egy-egy helyen ne legyenek túl sokan egy időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában