Koronavírus Zalában

2020.09.02. 07:00

Tisztítószereket kaptak a keménfai lakosok

A koronavírus-járvány második hullámára készülve a védekezést segítő egységcsomagokat osztott ki a lakosságnak a település önkormányzata. A tisztító- és fertőtlenítőszereket tartalmazó csomagok beszerzését egy pályázati projekt tette lehetővé.

Gyuricza Ferenc

Sebestyén Józsefné (balról) átveszi a csomagot Cser Gábortól. A képen Hajdú Mihályné falugondnok és Hargitáné Kovács Tímea, a pályázati projekt munkatársa látható még

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Cser Gábor polgármester elmondta: már tavasszal is ellátták mosható, többször használható maszkokkal a helybelieket, most azonban még több lehetőségük nyílt a segítségre. Az év során ugyanis több olyan rendezvényük elmaradt, amit egy térségi pályázati projektből valósítottak volna meg, ezek költségeit pedig az irányító hatóság jóváhagyásával részben átcsoportosíthatták más célra. Így arról döntöttek, hogy a rendelkezésre álló pénzt a lakosság támogatására fordítják.

Sebestyén Józsefné (balról) átveszi a csomagot Cser Gábortól. A képen Hajdú Mihályné falugondnok és Hargitáné Kovács Tímea, a pályázati projekt munkatársa látható még Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Tisztítószereket, általános fertőtlenítőket vásároltunk, azokból állítottunk össze egységcsomagokat – mondta a polgármester. – Tettünk ezekbe védőkesztyűt és egyszer használatos maszkokat is, amiket ugyancsak a pályázati projekt keretében szereztünk be. A csomagokból minden keménfai háztartás kapott, még azok a lakosok is, akik nem álladó jelleggel tartózkodnak a településen, vagy a zártkerti részen élnek. A csomagokat a falugondnok és a pályázati projekt munkatársai segítségével osztottuk ki.

Cser Gábor kérdésünkre elmondta, hogy Keménfa a zalai aprófalvak közé tartozik, a háztartások száma alig több mint harminc. A járványhelyzetben eddig jól vizsgázott a falu, bíznak benne, hogy ez a jövőben sem változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában